Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение

...
Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Правителството одобри проект за изменение и допълнение на Закона за признаване на професионалните квалификации

Министерският съвет утвърди план на Закон за изменение и допълнение на Закона за признание на професионални квалификации (ЗИД на ЗППК). С цел цялостното транспониране на Директивата на Европейския парламент за признаването на професионалните квалификации Министерството на образованието и науката създаде план за промени и допълнения на в този момент настоящия Закон. Това оповестиха от държавната пресслужба.

Промените се отнасят до разпореждания, свързани със свободното даване на услуги, свободата на определяне, общата система за признание и автоматизираното признание на секторни специалности.

В законопроекта се вкарват и наредбите на новата Директива за пропорционалността. Тя дефинира правила за осъществяване на оценка за пропорция, която ще се прави от страните членки на Европейския съюз преди приемането на ново контролиране на специалности или изменение на съществуващото.

Директивата има за цел да предотврати несъразмерните ограничавания за достъпа до или осъществяването на професионални действия и да подсигурява прозрачността и вярното действие на вътрешния пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР