Министерският съвет одобри позицията на България за участие в извънредното

...
Министерският съвет одобри позицията на България за участие в извънредното
Коментари Харесай

Правителството одобри позицията на България за извънредното заседание на Европейския съветна 30-31 май 2022 г.

Министерският съвет утвърди позицията на България за присъединяване в изключителното съвещание на Европейския съвет на 30-31 май 2022 година в Брюксел, Белгия.

Държавните и държавни ръководители ще обсъдят настоящите развития и координирането на дейностите на Европейски Съюз в отговор на съветската експанзия в Украйна. Темата за защитата ще бъде разисквана в подтекста на последващите дейности след Срещата на върха във Версай и Европейския съвет през март 2022 година

В подтекста на енергетиката, водачите ще обсъдят показания от Европейската комисия проект REPoweEU, целящ Европейски Съюз да стане във допустимо най-кратък период самостоятелен от съветски изкопаеми горива посредством повишение равнището на упоритост във връзка с възобновимите енергийни източници, енергийната успеваемост и диверсифициране на газовите доставки.

По отношение на продоволствената сигурност, фокусът е върху нуждата от намаляване на резултатите от украинската рецесия върху световната продоволствена сигурност и подхванатите от Европейската комисия досега дейности.

България ще продължи да отстоява позицията, че енергийният преход би трябвало да се прави при отчитане на националните специфики и стартови позиции на страните членки, ценене правилото за софтуерна индиферентност и правото им сами да дефинират енергийния си микс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР