Министерският съвет одобри на днешното си заседание проект на договор

...
Министерският съвет одобри на днешното си заседание проект на договор
Коментари Харесай

Правителството одобри покупката на два кораба минни ловци за почти 2 млн евро

Министерският съвет утвърди на днешното си съвещание план на контракт сред държавното управление на България и Нидерландия за закупуване на два кораба минни ловци за сумата от 1 996 000 евро без Данък добавена стойност, заяви държавната осведомителна работа.

Придобиването на минните ловци ще способства за повишение на качествата на българските Военноморски сили за осъществяване в цялостен размер на отговорностите за осъществяване на противоминни интервенции за обезпечаване сигурността на корабоплаването в морското ни пространство в спокойно време, както и за сполучливо осъществяване на военновременните задания в народен и съюзнически формат в НАТО и Европейски Съюз, се показва в претекстовете към решението.

Според Закона за интернационалните контракти на Република България, с одобряването на плана на контракт за закупуване на двата кораба, държавното управление упълномощава министъра на защитата да организира договаряния и да подпише контракта, при изискване на следваща ратификация от Народното събрание на Република България.

Все още е в ход процедурата и за покупката на два мултифункционални патрулни кораба за потребностите на военния флот. Одобрената от Народното събрание планова цена за тях е 984 млн. лева (с ДДС).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР