Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на

...
Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на
Коментари Харесай

Отпускат 100 млн. лева за увеличаване на доходите на военните

Министерският съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2022 година в размер до 100 милиона лв.. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.
Те са за сметка на други планувани разноски в държавния бюджет. Тези средства, както и проектите за дейно харчене на средствата в системата, ще дадат опция за увеличение на приходите на военнослужещи и цивилни.
В последните години Министерството на защитата и Българската войска изпитват съществени проблеми да покачат мотивацията за постъпване, осъществяване и задържане на работа на военнослужещите и цивилните чиновници. Според министъра на защитата Драгомир Заков тези проблеми водят и до липса на вероятности за младите военнослужещи.
Министър Заков сложи необикновен фокус и върху ефикасното консумиране на средства в системата на Министерството на защитата. Този метод действително разрешава повишение на заплатите в бранша, както и да се реши един от главните проблеми, който касае военнослужещите в последните месеци – увеличението на порциона.
Според министър Заков може да има опция да се покачат и така наречен квартирни в последното тримесечие на годината.
Той съобщи, че в Министерството на защитата се работи и по проект по какъв начин да се преодолее сериозният проблем с несъответствието в приходите в системата, както и за изчистването на някои систематични неточности, които водят до липса на вероятност в развиването на младите военнослужещи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР