Министерският съвет одобри днес позицията на България за участие в

...
Министерският съвет одобри днес позицията на България за участие в
Коментари Харесай

Одобрена е позицията на България за участие в заседанието на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи”

Министерският съвет утвърди през днешния ден позицията на България за присъединяване в съвещанието на Съвета на Европейския съюз „ Правосъдие и вътрешни работи ”, част „ Правосъдие “, което ще се организира на 9 декември в Брюксел.

Министрите ще обсъдят приемането на общ метод на Съвета по предлагането за Директива за отбрана на околната среда посредством наказателно право.

Предвижда се общ метод да бъде признат и по предложенията за Регламент и Директива по отношение на дигитализацията на правосъдното съдействие. Двата акта имат за цел да се усъвършенства достъпа до правораздаване, успеваемостта и устойчивостта на информационните потоци при реализиране на съдействието сред правосъдните и други способени органи при трансгранични каузи в границите на Европейски Съюз.

По време на съвещанието ще се организира и спор по предлагането за Директива по отношение на възобновяване на активи и конфискацията. Целта на предлагането е да се актуализира съществуващата правна рамка, тъй че да се улесни и подсигурява ефикасното лишаване и възобновяване на активи в целия Европейски Съюз.

Министрите ще обсъдят и предлагането за Директива по отношение на отбраната на лица, ангажирани в присъединяване на обществеността, от стратегически правосъдни производства (SLAPP). То е една от самодейностите, планувани в Европейския проект за деяние за народна власт и ориентирани към подсилване на свободата и плурализма на медиите.

Очаква се министрите да одобрят плановете на Заключения по отношение на битката против безнаказаността във връзка с закононарушенията, осъществени по отношение на водената от Русия война в Украйна, и на Заключения на Съвета по отношение на усилването на потенциала на Европейската правосъдна мрежа за киберпрестъпност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР