Министерският съвет одобри 6 058 630 лева за пристрояване, реконструкция

...
Министерският съвет одобри 6 058 630 лева за пристрояване, реконструкция
Коментари Харесай

Над 6 млн.лв. отиват за ремонт и изграждане на детски градини и училища

Министерският съвет утвърди 6 058 630 лв. за продължение, реорганизация и създаване на нови здания на детски градини и образователни корпуси в учебни заведения. Тези средства ще бъдат разпределени за 31 учебни заведения и детски градини, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. 

Общо 21 общини ще получат 6 051 121 лв. за финансиране на действия в общински учебни заведения и детски градини. С утвърдените през днешния ден средства ще се обезпечат действия по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения: 2020-2022 година. 

Чрез нея се усъвършенства материалната база в просветителните институции и се подсигуряват здравословни и качествени условия на образование. 

Общо 160 общински учебни заведения ще получат спомагателни 718 449 лв. за образование на възпитаници в предпазени специалности или в такива, в които се чака дефицит на фрагменти на пазара на труда, реши още Министерският съвет. 

Средствата се отпускат за общо 3749 осмокласници, които учат в 187 паралелки. Парите са изчислени за интервала от началото на образователната година до края на 2021 година. Допълнителното финансиране се разпределя по бюджетите на общините за актуалната календарна година. 

Със средствата ще се обезпечи нужният финансов запас за подготовка на експерти, нужни за локалната, районната и националната стопанска система в дълготраен проект.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР