Министерският съвет е поискал, като част от актуализацията на бюджета,

...
Министерският съвет е поискал, като част от актуализацията на бюджета,
Коментари Харесай

Расте броят искания за социални услуги и помощи

Министерският съвет е изискал, като част от актуализацията на бюджета, да се плануват повече средства, с цел да бъде посрещнат увеличаващият се брой на претенции за помощи, сподели на брифинг министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Тя заяви за възходящ брой на настояванията за обществени услуги, предоставяни от министерството, само че посочи, че е рано още да се вършат генерални изводи.

Изплащането на пенсиите ще стартира до 7 април в това число и след Великден до 23 април. Сачева прикани хората, които употребяват услугите на " Български пощи " в дните от 7 до 23 април, да го създадат след 12 часа, с цел да може пенсионерите да си получат преди този момент пенсиите.

Хората над 68 години ще получат пенсиите си у дома. Пенсия може да бъде получена и от упълномощено лице с еднократно категорично пълномощие.

45 млн. лв. са ориентирани към общините за патронажна грижа, сподели още министърката и добави, че ще бъдат направени самостоятелни хранителни пакети, които да бъдат предоставени на нуждаещите се.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР