Министерският съвет днес прие доклад за изпълнението на Плана за

...
Министерският съвет днес прие доклад за изпълнението на Плана за
Коментари Харесай

Ето колко българи искат уседналост на Острова

Министерският съвет през днешния ден одобри отчет за осъществяването на Плана за деяние на Република България за използване на Споразумението за отдръпване на Англия от Европейски Съюз. В отчета се регистрира осъществяването на 41 ограничения, свързани с използването на съглашението.

В рамките на тези ограничения Министерството на вътрешните работи е внесло в Народното събрание законопроект за допълнение на Закона за влизането и пребиваването на територията на Република България на жителите на Европейски Съюз и членовете на техните фамилии, с който да бъдат изпълнени отговорностите в частта „ Права на жителите “ на съглашението. В същия законопроект са включени и промени в Закона за българските персонални документи, оповестиха от Министерство на външните работи.

Промените в тези закони ще разрешат на английските жители, които обитават в България, да употребяват персонални документи, издадени от българските управляващи, в период до 1 година след края на преходния интервал. След това тези хора ще би трябвало да разполагат с нови персонални документи. Законопроектът следва да бъде прегледан в Народно събрание на второ четене през февруари 2020 година, а съгласно проекта, крайният период за осъществяване на тази мярка е 15 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР