Министерски звънец огласи Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив и

...
Министерски звънец огласи Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив и
Коментари Харесай

Министерски звънец приветства учениците в гимназията по ма...

Министерски звънец огласи Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив и сложи началото на образователната година. Той беше алегоричен подарък от заместник-министър проф. Генка Петрова, която участва на откриването.

" За да ви подсеща за какво сте тук, да сте постоянно в час ", се обърна зам. -министърът на образованието към учениците. Тя акцентира, че е избрала точно Пловдив, тъй като има сантимент към града. По думите й учениците имат шанса и опцията да учат в едно от пловдивските школа, което е прекрачило прага на европейското обучение. Причината е, че бъдещето на автомобилостроенето е електричеството, а тук има компетентност за електрически автомобили.



Само 8. клас откриха новата образователна година. Церемонията стартира с посрещне на знамето на гимназията и химна.

Школото посреща общо 170 младежи. Освен своите възпитаници Професионалната гимназия по машиностроене посреща и още 400 деца от 24 паралелки от Професионална гимназия по превоз и строителни технологии “Гоце Делчев”. Причината е, че в учебното заведение, намиращо се в „ Тракия “, към момента не са завършили ремонтните действия по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Там се прави възобновяване на образователния корпус, санират се главната постройка, работилниците и физкултурният салон. На таваните се слага топлоизолация. Подменят също напълно електрическите табла, осветителните тела и вратите. Ще има апаратура за обявяване на пожари. Ремонтите са на стойност 700 500 лева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР