Министерски съвет одобри проект за инвестиционен разход на община Кресна

...
Министерски съвет одобри проект за инвестиционен разход на община Кресна
Коментари Харесай

МРРБ отпусна 4,7 млн. лв. за ремонт на пътя Кресна-Влахи

Министерски съвет утвърди план за капиталов разход на община Кресна за реорганизация на общински път гр.Кресна – с.Влахи. Предложението на община Кресна е част от голям брой утвърдени общински обекти, които са прегледани, оценени и селектирани от специалистите на Министерството на районното развиване и благоустройството. Одобрението на ремонта е резултат от съществуването на цялостна планова подготвеност, позволения за градеж и декларация за приоритетност, предоставени от община Кресна.

Министерство на регионалното развитие ще финансира пътя със сума в размер на 4 702 039 лева, съставляващи 50% от общия капиталов разход. Финансирането е в границите на бюджета на районното министерство за 2022 година Остатъкът ще бъде дофинансиран през идната година.

Предстои районният министър да подписа съглашение с кмета на община Кресна за финансиране, a строителните работи ще стартират незабавно след превеждане на предплатената сума. Реконструираният път Кресна – Влахи ще бъде пуснат в употреба през 2023 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР