Министърът по европейските въпроси на Турция Омер Челик заяви, че

...
Министърът по европейските въпроси на Турция Омер Челик заяви, че
Коментари Харесай

Турски министър: Сигурността на Европа не може да бъде гарантирана без Турция

Министърът по европейските въпроси на Турция Омер Челик съобщи, че сигурността на европейския континент не може да бъде обезпечена без Турция и дълго чаканата европейска войска не може да бъде учредена без присъединяване на Турските въоръжени сили, написа Hurryiet. Челик направи изявлението си по време на посещаване в Испания.

„ Европейската войска не може да бъде проведена без Турция. Не споделям, че поддържаме, или не поддържаме концепцията. Но сигурността на Европа не може да бъде обезпечена без Турция “, акцентира той.

„Тези които приказват за Турция го вършат без да погледнат картата. Турция има голямо стратегическо значение и е на равнището на европейските демокрации “, съобщи турският министър, който дефинира родината си като европейска страна и европейска народна власт.

Освен това, Челик направи коментар и за обстановката в Испания, откакто самостоятелната област Каталония реши да организира плебисцит на първи октомври.
„ Подкрепяме единството, териториалния интегритет и конституционните граници на Испания. Не мислим, че сходен референдум ще е от изгода за хората в този миг, когато е нужна повече интеграция “, сподели той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР