Министърът носи отговорността за управлението на здравната криза, а не

...
Министърът носи отговорността за управлението на здравната криза, а не
Коментари Харесай

Ангелов в парламента: Палехте маски, казвахте, че няма вирус, наричахте лекарите престъпници. Сега сте загрижени

 " Министърът носи отговорността за ръководството на здравната рецесия, а не щабът, който е консултативен орган към премиера, разясни пред депутатите той Палехте маски и казвахте, че няма вирус, в този момент сте загрижени за здравето на хората ", сподели министърът на опазването на здравето проф. от парламентарната естрада, а мотив за изявлението се трансфораха мненията на партийци от петорната коалиция за закриването на Националния действен щаб /НОЩ/.

Докато Ангелов се качваше на трибуната, депутатите викаха " Оставка! “ " Тя оставката е подадена “, отвърна Ангелов. " Слушах всичко, което се сподели за щаба. Гледах доста деликатно загрижеността на всеки от изказалите се. Не разбирам едно – когато се приказва за угриженост за здравето на всички, по кое време сме същински? Когато приказваме от трибуната, или когато стоим в залата без маски. Ето, да вземем за пример, г-жо Дончева, вие погрешно си носите маската. Тогава има ли смисъл да приказваме за здравето на жителите “, попита Ангелов.

" По отношение на НОЩ и отговорността за здравето на всички българи. Предизборната акция свърши преди седмица. Част от вас гориха маски, назоваха докторите нарушители, казвахте, че няма такава пандемия и в този момент мен ме е позор като доктор. По отношение на законността и отговорността ясно и тъкмо е записано в закона – министърът носи отговорността за ръководството на здравната рецесия, а не НОЩ, който е консултативен орган към премиера. Той не предлага и ограничения. За каква правда говорите, откакто не съблюдаваме законите в страната?

Днес дадохме брифинг пред обществото и ще не преставам да го върша, тъй като съм виновен доктор. Справихме се и с третата вълна “, сподели Ангелов. " Българското опазване на здравето и лекарите не заслужават това, което се случва в тази зала. НОЩ беше формиран от почтени хора. Ген. Мутафчийски е заслужен доктор, военачалник, кадърен да взема сложни решение в сложни времена.

Когато виждаме решенията за третата вълна, елементарно е да вършим заявления от трибуната “, продължи Ангелов. Той попита къде са били депутатите при втората вълна, когато в лечебните заведения не е имало въздух? " Някои от вас разправяха какъв брой е елементарно и влизаха в отделенията да си създадат фотография “, напомни Ангелов. Подчерта обаче, че лекарите добре помнят кой им е оказал помощ – дал им е почтено възнаграждение, маски и дезинфектанти.

" Управлението на страната изисква нещо доста значимо – корона рецесията е най-важното нещо, което стои пред българския народ като тестване и сходен вид изявления, които подлагат на подозрение доверието в институциите и лекарите няма да доведат до нищо хубаво. Вчера доста пъти казвахте, че " Съединението прави силата “, само че в този момент потвърждавате друго. И в случай че аз като доктор съм привикнал да работя в екип, знам, че единствено екипната работа може да избави пациента. Докажете, че хората в тази зала са на висотата да спасят България ", безапелационен е Ангелов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР