Министърът на земеделието Явор Гечев откри в зала Арена Русе

...
Министърът на земеделието Явор Гечев откри в зала Арена Русе
Коментари Харесай

Явор Гечев откри в зала Арена Русе в крайдунавския град международно изложение

Министърът на земеделието Явор Гечев откри в зала " Арена Русе " в крайдунавския град интернационално ревю на локални артикули. Във форума вземат участие повече от 100 производители, като има представители и от Румъния.

Участниците са част от локалните инициативни групи, финансирани по метода " Водено от общностите локално развиване " по програмата за развиване на селските региони.

Целта на ревюто е да даде опция на дребните компании – производители и търговци на храни, питиета и занаятчийски артикули от селските региони да показват своята продукция пред необятната общност.

" Тук е мястото, където да промотираме българските артикули, където те могат да се видят, пипнат и опитат. Знаете, че служебното държавно управление е извънредно ориентирано към промотирането на дребните производства, на локалните артикули, където България има доста добър капацитет ", сподели министърът.

Сред производителите е Полина Милчева, която е притежател на медена къща в добричкото село Прилеп. Тя показва най-различни пчелни артикули, измежду които е медът със сусамов тахан. Той въздейства доста добре на стомашно-чревния тракт и укрепва костната система. По думите й най-ценният артикул е така наречен " апикомплекс ".

" Апикомплексът е композиция " пет в едно ". Той съдържа в себе си мед, прашец, прополис, пчелно млечице и търтееви личинки. Тази композиция въздейства извънредно добре на имунната система, както и за възобновяване на организма след болести, след физическа или умствена изтощеност ", изясни Милчева.

Пред зала " Арена Русе " поданици на русенското село Бабово подготвиха своята специфична зелева супа от старовремската трапеза. На това кулинарно ядене е отдаден и фолклорен празник, който се провежда всяка година в края на февруари.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР