Министърът на земеделието Румен Порожанов обяви, че докато е ръководил

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов обяви, че докато е ръководил
Коментари Харесай

Порожанов:

Министърът на земеделието Румен Порожанов разгласи, че до момента в който е управлявал Държавния фонд "Земеделие " не е имало сигнали против Александър Манолев.

Бившият зам.-министър на стопанската система Манолев подаде оставка поради инспекция на КПКОНПИ за къща за посетители, финансирана с европейски средства.

"Манолев не попада като бенефициент и също така отхвърля да познава Ана Димитрова - едноличен търговец на компания Агротрейд ", изясни Порожанов пред публицисти в Бургас.

Земеделският министър акцентира, че за съответния случай има инспекция, която ще откри всичко, а това, което може да се откри на първо четене, е, че обектът не е и употребен по предопределение.

Румен Порожанов напомни също по този начин, че фондът е изпратил следствие по случая.

Порожанов обясни, че фонд "Земеделие " има процедури за договаряне и такива за заплащане. Той акцентира,че всяка една поръчка за заплащане, която пристигна, се разпределя на седмична база, според от натовареността на фонда. ''Разпределят се в дирекцията " Оторизацията на заплащанията ", където работят над 100 индивида, преглеждат се от двама специалисти, без значение един от различен, по-късно се изготвят изискуемите контролни писта, след което се изготвя седмичен протокол, който би трябвало да се подпише от изпълнителния шеф. Следователно, процедурите са спазени от чиновниците.''

Вчера представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че Окръжна прокуратура - Благоевград е почнала наказателно произвеждане за нецелево разходване на европейски средства и данъчни закононарушения, по инспекцията на ВКП за някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР