Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри първата

...
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри първата
Коментари Харесай

Министър Порожанов откри демонстрационна зона за търговия със селскостопански стоки с Китай

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри първата демонстрационна зона за търговия със селскостопански артикули с Китай по самодейността 16+1 със страните от Централна и Изночна Европа (ЦИЕ).

Пилотното й въвеждане е в Аграрния университет в Пловдив. Част от нея е и демонстрационен център, в който ще се образоват студенти, които ще имат опция да подписват действителни покупко-продажби с Китай. Демонстрационната зона беше контрактувана при срещата на премиера Бойко Борисов с китайския му сътрудник Ли Къцян през предходната година. След седмици следва такава да бъде открита и на повърхност от 17 000 дка на територията на кооперация “Единство ” до Пловдив.

Пред студентите Порожанов акцентира значимостта на тактиката за цифровизация в земеделието. „ По света има стопанства, които се ръководят от мобилните телефони. Ако изостанем в цифровизацията, ще изостанем и в конкурентоспособноста на земеделието ни ”, съобщи министър Порожанов. Той напомни, че с дейната роля на Центъра за поощряване на съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и страните от ЦИЕ, България е пионер в земеделието и към този момент имаме построени логистични центрове в азиатската страна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР