Министърът на здравеопазването в оставка проф. Асена Сербезова назначи проф.

...
Министърът на здравеопазването в оставка проф. Асена Сербезова назначи проф.
Коментари Харесай

Смениха шефа на УМБАЛ Св. Екатерина

Министърът на опазването на здравето в оставка проф. Асена Сербезова назначи проф. доктор Николай Димитров за изпълнителен шеф на УМБАЛ " Св. Екатерина " , оповестиха от здравното ведомство.

Министерството на здравеопазването благодари на проф. Генчо Начев за дългогодишната му работа в болница " Света Екатерина ". Към проф. Начев е отправена покана да остане да практикува в лечебното заведение.

Припомняме, че при инспекция в болничното заведение бяха открити финансови разноски за здравно съоръжение в нарушаване на договорите и липса на система за финансовото ръководство и надзор. Освен това беше установено, че 85% от общо изплатените в интервала 2019-2022 година пари по цивилен контракти са получени от проф. Начев - 952 000 лева за медицински действия. Беше открито още, че по публични поръчки има заплащания към контрагенти без подписани контракти за суми, надхвърлящи прага от 50 000 лева
 Фрапиращи нарушавания в
Фрапиращи нарушавания в " Пирогов " и " Александровска ", Министерство на здравеопазването изпрати пълномощник

Общите отговорности на 62 държавни лечебни заведения са 600 млн. лева, а просрочията възлизат на 113 млн. лева

Новият началник на УМБАЛ " Св. Екатерина " е приключил Медицинската академия в София, компетентност " Медицина ". Има добити специалности по вътрешни заболявания и кардиология и магистърска степен по здравен мениджмънт. През 2013 година е придобил научна степен " лекар на науките " в област " Кардиология ".

Проф. Николай Димитров има богат опит в региона на кардиологията. Практикувал е в Университетската клиника в Берн и в Кьолнския университет. Професионалният му път дълги години е обвързван с УМБАЛ " Св. Екатерина " , където стартира работа през 1992 година като помощник. През 2004 година е назначен за медицински шеф на образователната база на УМБАЛ " Св. Екатерина ", а през 2005 година е завеждащ Клиниката по вътрешни заболявания към лечебното заведение. В интервала 2006 година - 2007 година проф. Димитров е бил съветник по Инвазивна кардиология в образователните бази на УМБАЛ " Св. Екатерина " и болница " Лозенец ". От 2010 година до 2014 година е заемал длъжността доцент по кардиология в образователната база на УМБАЛ " Св. Екатерина ".
 Генчо Начев: Без мощна Спешна помощ промяната ще се провали
Генчо Начев: Без мощна Спешна помощ промяната ще се провали

Болниците би трябвало да минат на естествения си метод на работа

В интервала 2015 година - 2016 година е бил посетител професор по интервенционална кардиология в Медицинския университет във Виена. От 2020 година до момента проф. Димитров е заемал длъжността основен секретар на Медицински университет-София.

Проф. доктор Николай Димитров има над 80 научни изявления в български и интернационалните издания. Той има опит и в ръководството на държавни и частни лечебни заведения - бил е изпълнителен шеф на Националната кардиологична болница и МБАЛ " Доверие " в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР