Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров и директорът на Националната кардиологична

...
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров и директорът на Националната кардиологична
Коментари Харесай

Нов апарат в Кардиологичната болница спасява живот след инфаркт

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров и шефът на Националната кардиологична болница откриха публично нов монопланов ангиограф през днешния ден.

Новата инсталация ще бъде в помощ на експертите при използването на най-съвременните способи за лекуване на болести на сърдечно-съдовата система, като изострен инфаркт, инсулт, исхемична болест на сърцето и други Голямото преимущество на ангиографа е, че дава извънредно високо качество на облика, съпроводено с доста ниска лъчева доза - с цели 60% редукция на лъчевото натоварване. Това го прави извънредно щадящ и за пациентите, и за медиците. Инвестицията е на стойност 1,8 млн. лева, обезпечени от Министерството на здравеопазването.
 Снимка 555766
Източник:

Началникът на Отделение Инвазивна Кардиология доктор Александър Александров изясни, че новият апарат дава извънредно високо качество на облиците - триизмерни и комбиниране на ангиограф и скенер, което е значимо като облик за лекарите. " Позволява всички образни методики - снекер, ЯМР, ехография от всевъзможен тип да бъдат интегрирани в апарата и да служат за диагностика ", разясни той. Времето за процедурите се икономисва, както и контрастът и рентгенът. Инфаркт, инсулт, исхемична болест на сърцето се третират точно с апарата, както и структурна болест на сърцето, проблеми при сърдечните клапи.
 Снимка 555765
Източник:

Новият ангиограф е наличен от през днешния ден за всички пациенти, услугата се поема от НЗОК. " Спасява живот този апарат - защото икономисва време ", сподели още Александров. Той посочи, че за година се третират по 300 пациенти, в болничното заведение има задоволително готови експерти. Министър Стойчо Кацаров добави, че новият апарат в Националната кардиологична болница избавя жив от и може да защищити от инвалидизация. Преди да се появи този уред от последно потомство, най-новото в света, хората с такива проблеми се инвалидизираха, лекуването и рехабилитацията траеха шест месеца. Не единствено избавя живот, безусловно на идващия ден човек може да се върне в родното си място, сподели Кацаров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР