Министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов ще даде старт на

...
Министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов ще даде старт на
Коментари Харесай

Започва пълната промяна на 237 обекта за спешна медицинска помощ

Министърът на опазването на здравето професор Костадин Ангелов ще даде старт на строителството, реконструкцията и ремонта на обектите от системата на незабавната здравна помощ в страната. Стартът на огромната рационализация в незабавната помощ ще бъде даден в град Бяла през днешния ден, 9-ти февруари. Проектът „ Подкрепа за развиване на системата за ” , финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година планува за филиала в Бяла да бъде издигната напълно нова постройка.
В рамките на плана изцяло актуализирани и осъвременени ще бъдат 237 обекта от системата на незабавната здравна помощ , включително 27-те центъра за незабавна здравна помощ с техните 170 филиала, 6 изнесени екипа в общините, както и 34-те незабавни отделения в държавните лечебни заведения. Основната цел на плана е обезпечаване на подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, допринасяща за възстановяване качеството и сигурността при оказването на здравна помощ, както и възстановяване на достъпа за лица с увреждания.
 85 години от основаването на Спешна помощ – София 85 години от основаването на Спешна помощ – София
На 10 декември тази година се навършват 85-години от основаването на Спешна помощ – София, оповестиха от там. На 10.12.1935 година, с У...
Проектът е с общ бюджет 163 897 815,62 лв. , от които 163 502 132,68 лв. – от Европейския фонд за районно развиване и 395 682,94 лв. – национално съфинансиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР