Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е сред малцината близки

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е сред малцината близки
Коментари Харесай

Лили Иванова дупе и гащи със здравния министър

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов е измежду малцината близки до сърцето на легендата Лили Иванова. Човекът, който координира имунизирането в България, се оказа един от най-близките другари на естрадната икона. Приятелството им датира от 15 години и е неведнъж изпитано във времето.

Двамата се сближили още по времето, когато медикът бил началник на Александровска болница. Той оказал помощ на певицата в сложен за нея миг, с което спечелил нейната благодарност. Проф. Ангелов бил наясно с всички болежки, които я тормозели, само че бил извънредно предпазлив. За това изпълнителката на „ Ветрове ” призна още през 2014 година по случай годишнината от основаването на болничното заведение, която бе маркирана с концерт в Зала 1 на НДК.

„ Тук съм, тъй като обичам българските лекари, тъй като обичам доктор Костадин Ангелов. И проф. Богов обичам, те си знаят за какво... Тук съм, тъй като медицинският личен състав на Александровска болница заслужава на своя празник да получи най-хубавото, най-голямото почитание от всички нас. Искам да ви пожелая здраве, доста сили, тъй като те са ви нужни, триумф. Поклон пред вас, медици! “, призна изпълнителката на безконечния шлагер „ Камино ”.

Проф. Ангелов имал непокътнати безвъзмездни билети за всеки неин концерт, той пък не пропущал персонален празник на Вечната Амбър и я отрупвал с букети. Последният подарък за певицата бил за новогодишните празници. Освен цветята, медика й пратил изтънчен парфюм и първокласни ръчно правени белгийски шоколадови бонбони.

Самата Лили в никакъв случай не е говорила за здравословните си проблеми. Проф. Ангелов, както и останалите медици, които крепят здравето й, пазели лекарска загадка във връзка с нейните болежки. Макар че няколко пъти бе засичана в разнообразни лечебни заведения, самата Лили твърди, че се радва на изумително положително здраве за възрастта си. В резултат на строгия си хранителен режим, 81-годишната певица се сдобила с остеопороза, анемия, високо кръвно и бъбречни проблеми. За здравето й се грижели най-големите светила в медицината, които обаче не били магьосници.

От десетилетия естрадната звезда не позволява инцидентни хора в обкръжението си, а околните й другари се броят на пръстите на едната й ръка. Рождения си ден на 24 април всяка година Лили отбелязва в напълно стеснен кръг. „ Каня сред 7 и 9 души, които са ми най-скъпи “, признавала е тя. Здравният министърсъщо бил един от тях.
Лили в никакъв случай не забравяла неговите персонални празници. Дори за последния му рожден ден на 7 юни предходната година звездата го поздрави с искрено и благо обръщение в своя профил във фейсбук. Месц по-късно, през юли, Лили бе измежду първите, които му честитиха поста здравен министър.

Освен другар, здравният министър е и обожател на творчеството на Лили. Той неколкократно е отправял предложения към нея да пее на събития, свързани с болничното заведение, която ръководеше, а тя постоянно ги приемала с удоволствие, без да прави пазарлъци за хонорара си.  

„ Може би повече от 15 години към този момент се познаваме, тя е един от моите другари, които са най-дисциплинирани, най-честни, тя не обича фалша, през цялото време на епидемията тя не излиза от вкъщи си, тя споделя – щом по този начин би трябвало, по този начин ще бъде. Не слага в никакъв случай под подозрение мнението на лекарите, на медиците, това не е първият й жест към нас, постоянно на всички нейни концерти и събития тя кани свои другари медици, сестри, като по този начин ни кара да се усещаме специфични. Вие знаете, че тя е приключила учебно заведение за медицински сестри във Варна преди години, работила е като здравна сестра и постоянно демонстрира отношение към медиците, което го показва в най-чистите си усеща, с доста огромна обич. Тези неща са доста рядко срещани в нашия свят сега “, сподели за нея проф. Ангелов, откакто през април Лили подари букетите от рождения си ден на здравните служащи в Александровска болница.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР