Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова назначи проф. д-р Николай

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова назначи проф. д-р Николай
Коментари Харесай

Назначиха нов директор на УМБАЛ „Св. Екатерина”

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова назначи проф. доктор Николай Димитров, дн, за изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Св. Екатерина “, оповестяват от Министерството на здравеопазването.

Проф. Димитров е приключил Медицинската академия в гр. София, компетентност „ Медицина “. Има добити специалности по вътрешни заболявания и кардиология и магистърска степен по здравен мениджмънт. През 2013 година е придобил научна степен „ лекар на науките “ в област „ Кардиология “.

Проф. Николай Димитров има богат опит в региона на кардиологията. Практикувал е в Университетската клиника в Берн и в Кьолнския университет. Професионалният му път дълги години е обвързван с УМБАЛ „ Св. Екатерина “, където стартира работа през 1992 година като помощник. През 2004 година е назначен за медицински шеф на образователната база на УМБАЛ „ Св. Екатерина “, а през 2005 година е завеждащ Клиниката по вътрешни заболявания към лечебното заведение. В интервала 2006 година – 2007 година проф. Димитров е бил съветник по Инвазивна кардиология в образователните бази на УМБАЛ „ Св. Екатерина “ и болница „ Лозенец “. От 2010 година до 2014 година е заемал длъжността доцент по кардиология в образователната база на УМБАЛ „ Св. Екатерина “.

В интервала 2015 година - 2016 година е бил посетител професор по интервенционална кардиология в Медицинския университет във Виена.

От 2020 година до момента проф. Димитров е заемал длъжността основен секретар на Медицински университет – София.

Проф. доктор Николай Димитров има над 80 научни изявления в български и интернационалните издания. Той има опит и в ръководството на държавни и частни лечебни заведения – бил е изпълнителен шеф на Националната кардиологична болница и МБАЛ „ Доверие “, гр. София.

Ръководният екип на Министерството на здравеопазването изрича благодарността си към проф. Генчо Начев за дългогодишната му работа в болница “Света Екатерина”. Към проф. Начев е отправена покана да остане да практикува в лечебното заведение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР