Министърът на здравеопазването на Великобритания Стив Баркли заяви днес, че

...
Министърът на здравеопазването на Великобритания Стив Баркли заяви днес, че
Коментари Харесай

Здравният министър на Великобритания: Няма да преговарям за заплатите на медицинските сестри

Министърът на опазването на здравето на Англия Стив Баркли съобщи през днешния ден, че държавното управление няма да договаря за заплати със синдиката на медицинските сестри на фона на закани от следващи стачки, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

 

Предложението на държавното управление, което включва еднократно заплащане в размер на 2% от заплатите през финансовата 2022/23 година и 5% нарастване на заплатите за 2023/24 година, беше отхвърлено през април от членовете на синдиката Кралски лицей на медицинските сестри.

 

На въпрос на „ Скай Нюз “ дали държавното управление би възобновило диалозите със синдиката на сестрите, Баркли отговори: „ Не и по въпроса за размера на заплатите “.

 

Синдикатът към този момент е предложил на своите 300 000 членове да гласоподават за по-нататъшни протестни дейности през идните шест месеца, само че не разяснява днешното изявление на Баркли, отбелязва Ройтерс. Според синдиката държавното управление би трябвало да обезпечи „ заслужено възнаграждение “ на чиновниците на Националната здравна работа.

 

Отношенията сред синдиката, който провежда голям брой стачки, довели до усложнения в оказването на здравна помощ, и държавното управление се обтегнаха в края на април, когато здравното министерство ограничи продължителността на стачка след правосъдни дейности против Кралския лицей на медицинските сестри, показва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР