Министърът на здравеопазването на Словения Янез Поклукар обяви пълното спиране

...
Министърът на здравеопазването на Словения Янез Поклукар обяви пълното спиране
Коментари Харесай

Словения спря ваксинацията с Johnson & Johnson след смъртта на 20 годишно момиче

Министърът на опазването на здравето на Словения Янез Поклукар разгласи цялостното прекъсване на използването на векторната ваксина на Johnson & Johnson против COVID-19 в страната, откакто бе доказано, че 20-годишна жена е умряла след имунизация, оповестява македонското електронно издание МКД, като се базира на локални медии.

„ Ще предложим имунизацията с тази ваксина да бъде правена единствено при категорично искане и с подписа на лицето “, разгласи Поклукар на конференция, като не изключи опцията сходно решение да бъде взето и за имунизацията на AstraZeneca заради странични резултати.

Причината за гибелта на 20-годишната Катя от Любляна, която умря в края на септември, безспорно е обвързвана с имунизацията против COVID-19 с векторната ваксина Johnson & Johnson, удостовери във вторник специфична лекарска комисия, образувана незабавно след трагичния случай. Решението и на петимата членове на комисията е единомислещо и бе чакано от словенското общество, разтърсено от гибелта на младата жена, която не е имала съпътстващи болести.

Младата словенка умря в болничното заведение в края на септември, по-малко от две седмици след имунизацията, от съсирек и кръвоизлив в мозъка. След обзор на документите комисията заключи, че лекуването й в болничното заведение след незабавния банкет е било вярно и че е направено всичко за нейното избавяне.

Това е вторият доказан смъртен случай в страната като директна последица от съсирване и кървене в мозъка. През пролетта на тази година поради затруднения след имунизация с Johnson & Johnson умря брачна половинка на словенски посланик, напомнят от редакцията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР