Министърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар заяви, че страната

...
Министърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар заяви, че страната
Коментари Харесай

САЩ се надяват да имат ваксина против коронавируса до декември

Министърът на опазването на здравето на Съединени американски щати Алекс Азар съобщи, че страната му се надява да има ваксина срещу ковид до декември, осведомят " Ройтерс " и " Гардиън ".

" Целта не е да бъдеш първи. Целта е да имаш ваксина, която е безвредна и ефикасна за американския народ и хората по света ", акцентира той.

Русия утвърди ваксина срещу ковид след по-малко от два месеца проби върху хора, в това число е тествана върху една от дъщерите на президента на Русия Владимир Путин.

Третата най-голяма фаза на тестване на имунизацията, която лишава месеци, ще се организира редом с всеобщо произвеждане на имунизацията, в това число и в Бразилия.

" Ние се нуждаем от транспарантни данни, нужни са данни от третата фаза, които демонстрират, че имунизацията е безвредна и ефикасна , поради това президентът Тръмп води интервенция Warp Speed ", означи американският здравен министър.

Проектът е публично-частно партньорство за координирано тестване на евентуални ваксини в Съединени американски щати.

Азар сподели пред ABC по време на аудиенция в Тайван , че шест ваксини са разработвани и Вашингтон има вяра, че ще имат десетки милиони дози до декември, а през идната година ще има стотици милиони дози.

Топ специалистът по инфекциозни заболявания в Съединени американски щати Антъни Фаучи, който е част от специфичния екип на Белия дом за битка с ковид разяснява, че е " внимателен оптимист " по отношение на тестванията на евентуални ваксини.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи през днешния ден пред Fox Sports Radio, че е имал доста положителни връзки с китайския президент Си Дзинпин, само че това се е трансформирало след пандемията и не е разговарял с него отдавна.

По-късно през днешния ден Тръмп ще разкрие детайлности за разработваните в Съединени американски щати ваксини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР