Министърът на здравеопазването на Нова Зеландия се извини на премиера

...
Министърът на здравеопазването на Нова Зеландия се извини на премиера
Коментари Харесай

Здравният министър на Нова Зеландия хванат да кара колело по време на карантина

Министърът на опазването на здравето на Нова Зеландия се извини на премиера Джасинда Ардърн, откакто беше сниман да кара велосипед по време на наложените в страната ограничаващи ограничения против ковид, осведомят медии.

Дейвид Кларк е съобщил на премиера в четвъртък вечерта, че e карал велосипед в парк на 2 километра от вкъщи му.

" Разговарях със здравния министър през вчерашния ден, той ми се извини ", се споделя в известие на Ардърн.

Министър-председателят означи, че чака министрите да съблюдават наложените от тях стандарти, които би трябвало да се следват от новозеландците.

Хората могат да излизат на открито да подишат чист въздух и да се разходят на къси дистанции, в случай че е нужно, само че ние помолихме хората да заобикалят действия, които водят до по-голям риск от травми, министърът би трябвало да следва тези упътвания, акцентира Джасинда Ардърн.

Нова Зеландия наложи Четвърта степен на обсада, при която жителите би трябвало да си стоят по домовете, а компаниите би трябвало да прекратят работа, в случай че не правят съществена активност.

Финансовият министър Грант Робъртсън разяснява, че хората не би трябвало да се излагат на заплаха и че Кларк знае, че е сбъркал. Според него здравният министър не би трябвало да подава оставка и едно опрощение е задоволително.

В страната са доказани 49 нови случая на инфектирани с ковид и 22 евентуални случая, с които се усилват общо до 868. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР