Министърът на здравеопазването Костадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7

...
Министърът на здравеопазването Костадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Ситуацията в Добрич с COVID-19 не е добра. Областната болница има много грешки

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов  Костадин Ангелов Костадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 година Завършва Медицинския университет в София през 2004 година даде брифинг в Добрич. Заедно с него е и основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил.

Днес те посетиха регионалната болница в Добрич поради влошената епидемиологична конюнктура и неналичието на лекари.

"Цифрите са ясни - те демонстрират обстановката. Въпреки високите стойности у нас, по над 300 инфектирани за ден, на равнище Балкански страни, само Гърция има по-малко новозаразени от нас. Ние не сме събитие. Вълната, която стартира на Балканите визира от ден на ден страни " съобщи доцент доктор Кунчев.



"След върховите стойности ще има и спадове. Имаше пробив в домовете за възрастни хора. Сега огнищата са овладени, само че цялостно прекъсване няма по какъв начин да има ", разкри основният държавен здравен контрольор във връзка обстановката с разпространяването на ковид в страната.

Ситуацията в Добрич не е добра, само че не е трагична. Заразените пред май са били 0, през юни 7, юли 301, август вървим към 550. Това е забележителен и стеснителен растеж, разкри доцент доктор Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил.

"Заразата не се дължи на огнища в трудови колективи. В Добричко има едно дружество с 50 инфектирани, всички останали са дифузни случаи. Те засегнаха доста институции, даже и общински ", сподели основният държавен здравен инспектори добави "Циркулацията е интензивна ".

"Това, което следва да създадем - да ограничим болестта в лечебни заведения и да предоставим съответна помощ. Болницата в Добрич беше наранена - това се дължи на неприятна организация, приемане и лечение на ковид заболели. Не може еднакъв личен състав да работи със инфектирани и други заболели. Не може и да разделяш едно поделение за вирусоносители и пациенти. Не може да закриваш единственото инфекциозно поделение, обслужващо 1/3 от Черноморието. Да, няма лекари, само че това не е опрощение ", безапелационен бе той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР