Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изрази притеснението си от нарастващия

...
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изрази притеснението си от нарастващия
Коментари Харесай

Ангелов: Повишава се броят на заразените с новия вариант на COVID-19 в София

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов изрази терзанието си от възходящия брой на диагностицирани случаи с липса на S-антиген, потвърдено при проучване за коронавирусната зараза. Всички те се изпращат за наново проучване. Липсата на този антиген води до съмнение за съществуване на новия вид на вируса от Англия.
До момента с новия вид на вируса са потвърдени 33 от 48 изследвани проби. Притеснително е и по-лесното предаване на този вид на вируса и е допустимо заразяването да се популяризира по-бързо, добави той.
София е в алената зона още веднъж, само че дано това да бъде алена лампа към обществото, прикани министър Ангелов. Всеки ден се следи обстановката, в София има оживление, което се следи от една седмица. Два пъти в денонощието се рапортува от лечебните заведения, както и от Центъра за незабавна здравна помощ и РЗИ наличните свободни кревати в лечебните заведения, уточни той. По думите му непрекъснато се поддържа връзка и с кмета Йорданка Фандъкова. Каквито и причини към този момент да даваме на обществото, хората не са пандизчии, душeвността елементарно се поврежда и мъчно се оправя, добави още министър Ангелов и акцентира, че задачата е опазване на психическото и физическото здраве на хората.
До момента с новия вид на вируса са потвърдени 33 от 48 изследвани проби. Притеснително е по-лесното предаване на този вид на вируса и е допустимо заразяването да се популяризира по-бързо, добави той.
Всички лечебни заведения имат 20 на 100 от потенциала си свободни кревати, напомни министър Ангелов. Той не разяснява въпроса за по-високата цена на PCR тестванията, осъществявани на летището в София и посочи, че Министерството на здравеопазването няма опция да контролира цените.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР