Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев провери готовността на морския Пирогов“

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев провери готовността на морския Пирогов“
Коментари Харесай

Здравният министър провери готовността на МБАЛ Св. Анна за летния сезон

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ревизира готовността на морския " Пирогов “ - МБАЛ " Света Анна – Варна “ за дейния туристически сезон, който започва след броени дни.

Многопрофилната болница поема над 90 на 100 от хирургичната неотложност в Източна България, както и цялата тежка травматология - в това число и от курортните комплекси - през летните месеци, в които Варна и районът са свръхнаселени, изясни в границите на министерската ревизия изпълнителният шеф на лечебното заведение доктор Красимир Петров.

Министър Ананиев, в наличието на кмета на Варна Иван Портних и на регионалния шеф Стоян Пасев, инспектира Спешното приемно поделение и бранша по реанимация в МБАЛ " Света Анна “ и поздрави управлението на болничното заведение за европейската визия и организация на здравната помощ, оказвана там.

Министър Кирил Ананиев се срещна на място с реновираните клиники в лечебното заведение и с идния главен ремонт на Родилното поделение, обезпечен финансово от общинския бюджет.

Здравният министър се срещна с настоящото финансово положение на морския " Пирогов “, потребностите и усложненията, които незабавната болница на българския Североизток изпитва в обезпечаването на качествена здравна помощ, задържането на качествени медицински фрагменти и оправянето с големия брой неосигурени пациенти, които постъпват по неотложност за лекуване.

По време на визитата си в МБАЛ " Света Анна – Варна “ министър Кирил Ананиев бе осведомен от изпълнителния шеф на лечебното заведение доктор Красимир Петров с потребността от видоизменение на болничния комплекс по съществуващите европейски стандарти и вижданията на управлението за това.

Министър Ананиев се ангажира да спомага на управлението на МБАЛ " Света Анна – Варна “ за обезпечаването на високотехнологична инсталация за образна диагностика и за неотложното изцяло реновиране на най-стария корпус в комплекса – съществуващата от 1860 година и известна като Сградата с бръшляна, в която е основана част от администрацията на болничното заведение, както и отделенията по неврология, АГ, Родилно, Неонатология и неврохирургия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР