Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и негои подчинени поставят на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и негои подчинени поставят на
Коментари Харесай

Лекари сигнализираха спецпрокуратурата: Минитър и негови хора обричат на смърт онкоболни

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и негои подчинени слагат на карта живота на онкоболни, които не могат да бъдат излекувани със средствата на традиионната медицина. Това пишат лекарите от „ Медицински център по интегративна медицина “ в сигнал до спецпрокуратурата.
Писмото на медиците звучи страховито: „ Отделно, с бездействието си да извърши свои произлизащи от закона отговорности, както и влезнали в действие правосъдни решения, министърът на опазването на здравето е предизвикал до момента скоропостижната и мъчителна гибел на голям брой пациенти с тежки животозастрашаващи болести, които потвърдено от здравната им документи, не са били повлияни положително от лекуване със средствата на стандартната медицина “.

Лекарите допълват още по-смущаващи обстоятелства: „ Така, от една страна, с бездействието си да инициира въвеждането в националното ни положително право на наредбата, планувана в чл.96, ал.3 от Закон за здравето, както и на ограничения (административни и/или нормотворчески) за даване на неразрешени лекарствени артикули за потребностите на така наречен „ състрадателно лекуване “ на визираната нагоре категория пациенти, а въпреки това – с умишленото и целеустремено потребление на властовата си позиция и при очевидна колаборация с изпълнителните шефове на ИА “МО “1 доктор Златица Петрова и на правоприемника ИА “МН “ Росен Иванов, както и с длъжностни лица от същия орган, да препятстват и преустановят активността на АИСП „ МЦИМ “ ООД, като единствен източник на такова лекуване в България, тези длъжностни лица са съдействали за преждевременното умъртвяване на пациенти, сред които: Явор Боянов Миланов от гр.Бургас; Боянка Цветaнова Мишева от гр.Годеч; Давид Сабетай Бехар от гр.София; Шефка Сюлейманов Гюзелев от гр.Русе; Иван Събев Рачев от гр.София; Вера Йорданова Петкова от гр.София и други, като с тук визираните умишлени дейности и бездействия, обединените в общата си цел субекти не престават да способстват, както за нанасяне по изключително непосилен метод на тежки телесни повреди на нуждаещите се от такова лекуване и грижа пациенти, по този начин и на преждевременната им гибел при неналичието на каквато и да било опция за обезпечаване на търпимо качество на живот “.

В сигнала обстойно и нашироко се обяснава метода на лекуване, приет в доста европейски страни. Авторите описват за непрекъснатия тормоз от страна на проверяващите, които стресират освен тях, само че и пациентите.

В нескончаем интервал от време десетина инспектори неведнъж посетиха лечебното заведение, пожелаха десетки документи, с които разполагат от предишни инспекции, нарушиха значително лечебния развой и сътвориха заплаха за здравето и живота на голям брой тежко заболели наши пациенти, които с лекуваха при нас в интервала на инспекцията.

В резултат от тази сложна инспекция ни беше връчен Констативен протокол № ИАМН-КП-13-24/ 07.05.2019 година, в който ни бяха направени някои незначителни наставления, които ние изпълнихме в период. Проверката на ИА “МН “ е приключила с Докладна бележка, с която комисията е приела, че са изпълнени всички наложителни наставления. Докладната бележка, като евентуална служебна вътрешноведомствена информция, не ни е връчвана.

Само три месеца по-късно, при започване на м. август, АИСП „ МЦИМ “ беше посетен от две лица, които се показаха за инспектори на ИА „ Медицински контрол “ и пред очевидци категорично подчертаха, че визитата им не е инспекция, а спомагателна задача по миналата инспекция за съблюдаване на условията на чл.98, ал.3 и ал.4 от Защитена зона. След като прегледаха настоящия ценоразпис, лицата изрекоха удовлетворение и повече не се появиха “.

След това допълват: Изложеното нагоре обосновава извод, че дейностите на ИА„ МН “ съставляват умишлена провокация или учебникарски образец за практикуване на тормоз и прилепяне посредством потребление на лостовете на притежаваната власт, с единствена цел да бъде саботиран лечебния развой в АИСП„ МЦИМ “, като се сътвори суматоха измежду пациентите, които са застрашени, че лекуването им ще бъде прекратено, а оттова – да бъде срината и работата на лечебното заведение. Здравните инспектори са неведнъж осведомени, че нашите пациенти са в напреднал етап на онкологични болести, след несполучливо стандартно лекуване и повредени от него. Те нямат друга опция за оцеляване и заради това са избрали АИСП „ МЦИМ “, упражнявайки изконното си право на живот и обвързваното с това право за невмешателство в персоналния им живот при осъществяване на избори, касаещи живота, здравето и персоналната им цялост.

Предвид това ни разумно и естествено наше неведение за задкулисието на всичко гореизложено, оставяме на Вас – способния орган, да проверява и откри налице ли е ОПГ и всичко обвързвано с сходно събитие, а в случай че се окаже налице, да откри и породените от подбудителя, основателя и всички горепосочени участници вреди – умишлено причиняване на гибел на голям брой лица по изключително непосилен метод, както и на телесни повреди в изискванията на превратно практикуване на власт за набиране на полза за себе си или за другиго, след което да предприеме ограничения за прекратяване и санкциониране на закононарушението, допълват лекарите от „ Медицинския център “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР