Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил поздравителен адрес до

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил поздравителен адрес до
Коментари Харесай

Кирил Ананиев също поздрави лекарите

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е изпратил приветствен адрес до ръководителя на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров по случай днешния Ден на българските лекари, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Единственото, което не е било подложено на подозрение през последните 25 години, е вярата ни в живота, се споделя в текста на поздравлението. "Вие помагате тази религия да се запази в сложни моменти. Ето за какво не одобрявам да се приказва какъв брой са положителни нашите лекари само, когато има тежки произшествия, естествени бедствия и повреди ", добавя министър Ананиев.

Изискванията към лекарите непрестанно нарастват, медицината се развива, обществото чака от от ден на ден и повече, постоянно неразбирайки, че и науката, и човешките благоприятни условия имат лимит, се показва още в поздравлението. "Избрали сте отговорността и натоварването за свое всекидневие, а усилието ви за съхраняването на живота буди у всеки почит. Общественото говорене за труда ви неведнъж е изкривявано и носи негативен заряд, позитивните оценки, въпреки и доста на брой, биват артикулирани на четири очи и бързо са забравяни ".

Министър Ананиев акцентира още в поздравлението си, че е общ задължението да се работи за реабилитирането на доверието сред доктор и пациент, изискване за което е и смяната на здравната система. "В тази посока са ориентирани всички старания и цялата експертиза на екипа ми. Решени сме да преодолеем настоящето състояние и да изведем здравната ни система от спиралата на обещанията и всеобщото обезверяване. ", твърди министър Ананиев.

"Иска ми се в този ден от мен да чуете признателност за избавените човешки животи и за полаганите грижи за вашите пациенти, самопризнание за това, че работите на границата на опциите си и го вършиме от сърце. Надявам се тези мои думи да съумеят да притъпят болката, която постоянно изпитвате поради неоправданите рецензии към лекарската специалност. В мое лице постоянно имате предвидим сътрудник и подадена ръка! ", се споделя още в поздравлението към лекарите.

През 1994 година Българският лекарски съюз избира за професионален празник на своите членове 19 октомври, Деня на св. Иван Рилски-Чудотворец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР