Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев освободи директора на Специализираната

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев освободи директора на Специализираната
Коментари Харесай

Освободиха управителя на рехабилитационната болница в Котел

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев освободи шефа на Специализираната болница за рехабилитация в град Котел, оповестиха от здравното ведомство.

Меджидиев посети изключително града и се срещна на място с кмета Коста Каранашев, лекари и медицински експерти от СБР – Котел, както и с шефа на лечебното заведение доктор Цветан Влахов.

„ Проблемите на болничното заведение се дължат на неприятен мениджмънт. Научих, че заболели са връщани съзнателно при съществуване на кревати, а личният състав е принуждаван да напуща със закани. Това за мен е неприемливо. Затова неотложно освобождаваме шефа. Новият шеф няма да го предпочитам аз. Ще назнача подобен, който се приема от личния състав и има съответните качества ", съобщи министърът.

Той уточни, че е получил уверението на лекарите и медицинските експерти, че са подготвени да възобновят активността на болничното заведение и даже напусналите са подготвени да се върнат на работа при един добър мениджмънт. „ Освен това имам уверението на кмета и представители на Общинския съвет на Котел, че отговорностите, които болничното заведение има към Общината, в размер на към 100 хиляди лева, ще бъдат опростени. Министерството на здравеопазването ще потърси механизми за отплата за другите насъбрани отговорности, тъй че да може да се изплатят възнагражденията на личния състав ", съобщи още министърът.

Меджидиев изясни, че едвам на 16-и май досегашният шеф на СБР – Котел е уведомил Министерството на здравеопазването за актуалните проблеми на болничното заведение – трайно понижаване на броя минали пациенти в продължение на 5 месеца, повишаване на комунално-битовите разноски, неспособност за погашение на възнагражденията на личния състав, овакантяване на личен състав. „ След като приказвах с сътрудниците и научих от тях детайлности, мога да заявя, че последните месеци активността на болничното заведение е била саботирана. Причината не мога да кажа, само че. Такава ще бъде осъществена и от „ Вътрешен одит " на Министерството на здравеопазването. Те ще излязат с отчети за фактическото положение и съответните проблеми на лечебното заведение, тъй че идващият шеф да знае от къде стартира ", уточни още министърът.

„ Болницата е прелестна и има голямо бъдеще. Трябва да се открие една спомагателна лечебна активност за дълготрайно лекуване и тогава по Наредба №3 болничното заведение като такава в далечен район, може да получи в допълнение субсидиране от Министерството на здравеопазването. След като бъде гласуван бюджета на НЗОК, там също имаме заложени спомагателни средства за лечебни заведения в отдалечени райони. Отделно с нарастването на бюджета в болничната помощ се залага нарастване на ниско остойностените детски пътеки. Всичко това доста ще помогне на тази болница ", увери министър Меджидиев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР