Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев даде брифинг след посещението

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев даде брифинг след посещението
Коментари Харесай

Здравният министър е недоволен от неглижирането на спешната помощ по места

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев даде брифинг след визитата си в бургаската болница и съобщи, че през предходните дни е посетил и държавните лечебни заведения в Сливен и Стара Загора.

Той съобщи, че в лечебно-диагностичен проект той няма забележки към тези лечебни заведения, само че има какво да се желае от администрацията им. Освен това министърът означи, че ремонтите в тях " на практика са спрели " през последните седем-осем месеца.

" Исках да обиколя съвсем всички регионални и общински лечебни заведения в страната, с цел да се срещна персонално - първо с готовността им за една възможна Коронавирус вълна. Има ли обезпеченост с фрагменти и до каква степен е стигнал планът за Спешната помощ. Ремонтите и организацията на незабавните отделения. За страдание на доста от местата ремонт не е започвал макар извоюваните поръчки ", акцентира той. И добави: " За страдание през последната една година тази стратегия (за незабавната помощ) е била безусловно неглижирана и в случай че не се продължи и не бъде приключена ще трупаме негативи - даже от финансова позиция ".
 Министерство на здравеопазването стартира подготовка за възможна тежка коронавирус обстановка
Министерство на здравеопазването стартира подготовка за възможна тежка коронавирус обстановка

Служебният министър приема поста като голяма отговорност, въпреки и за къс интервал

Той обърна внимание и върху казуса със незабавната помощ и съответно с неналичието на пълностоен незабавен център в община Приморско, където се появиха недоволства, че в града, чието население през курортния сезон доближава до 150 хиляди души има единствено един медицински екип, който когато отиде на адрес се постанова да затвори незабавния център и да извади на открито пациентите, очакващи незабавна помощ. Този и проблем доби популярност, откакто и се наложило околните й да чакат дълго време кола за спешна помощ. Той даде обещание бързо решение на този проблем.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР