Министърът на вътрешните работи Валентин Радев отново потвърди, че няма

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев отново потвърди, че няма
Коментари Харесай

Вътрешният министър обяви заплашена ли е страната от терористичен акт

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев още веднъж удостовери, че няма данни за непосредствена опасност от терористичен акт към България. Във връзка с получения през вчерашния ден сутринта сигнал за опасност към ръководителя на Българска социалистическа партия, в която е упоменат и президентът, вътрешният министър разясни, че доста бързо е бил открит мъжът, който е признал, че е създател на sms-а. По случая няма данни за подготвяно закононарушение, заради което прокуратурата не е уведомявана. Лицето е подписало сигнален протокол и е освободено. Изразил е страдание за стореното и е станало ясно, че е бил мощно обиден, разясни министърът и добави че това са верните стъпки за деяние – инспекция на сигналите, съблюдаване на разпоредбите, без уточняване на механизмите и процедурите на работа, с цел да не се улесняват хора, които биха се възползвали. Случаят е затворен, безапелационен бе Радев, представен от БГНЕС.

Предстои да бъдат открити аргументите за зародилия пожар в завод в. Шишманци. Валентин Радев уточни, че това не е първи първи случай на пожар в този обект и задачата е да се подхващат ограничения, с цел да не се повтори още веднъж. Огънят е овладян, само че е на огромна повърхност. Работата на екипите на място продължава, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Министърът изрази още веднъж позиция за войната по пътищата - на среща в Министерство на вътрешните работи, извършена на 1 юни сред всички ангажирани институции и Неправителствени организации са разисквани проблемите на пътната сигурност.

Нетолерантността на пътя е нетърпима, неприемлив е големият брой жертви на пътя, по тази причина обсъждаме измененията в Наредба 30 - за определяне на алкохол и опиати, ще бъдем безкомпромисни към тези водачи, съобщи Радев.
Предприели сме нужното с цел да се открият всички детайлности, свързани с оборудването на новите патрулни коли за пътна полиция – при доставката на тези 278 автомобила акцентът е бил понижаване на корупцията измежду чиновниците, ще проверим и спецификацията и дали колите дават отговор на техническите параметри в заданието, както и какви условия са били заложени - посочи министърът.

Министър Валентин Радев удостовери, че няма данни за непосредствена опасност от терористичен акт към България. Преградното оборудване по границата има основно значение за сигурността за прекъсване на мигрантския напън и това към този момент е реалност. Твърденията за корупционна скица при градежа на оградата на границата би трябвало да бъдат отправени в прокуратурата, това би бил верният път при възможни подозрения.

Във връзка със декларираната през вчерашния ден позиция на ФСМВР, министърът посочи, че проблемите в министерството са били разисквани на среща с всички синдикати и въпросите би трябвало да се вземат решение в разговор.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР