Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще сезира компетентните институции

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще сезира компетентните институции
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Пробите на Семерджиев са взети немарливо

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще сезира способените институции за небрежност на чиновници във ведомството при взимането на проби от наказания преди дни на 20 година затвор Георги Семерджиев, предизвикал гибелта на две пешеходки през юли 2022 година на софийския бул. " Черни връх ".

В хода на следствието стана известно, че Семерджиев е получил помощ от чиновници на полицията след злополуката. " Пробите на Семерджиев не са взети по пълностоен метод, който да разрешава цялостно проучване. Има закъснение при вземането, което е необяснимо. Има и взимане на по-малко материал. Имало е небрежен метод към случая. Ще сезирам способените институции за нередностите ", сподели министърът пред Нова телевизия.

Добави, че е необичайно, че проучването е осъществено в болница, чиято инсталация е по-малко сензитивна от тази на центъра на Министерство на вътрешните работи за криминалистични експертизи.

Партия купувала гласове за друга

Министърът сподели, че политическите партии включват листите си хората, които са заели с пазаруването на гласове, с цел да бъдат предпазени. " Идентифицирахме такива хора. Става дума за някои от най-големите партии. По-често става дума за лица, които са по-назад в листите и са на неизбираеми места. Когато са претенденти за народни представители, не
можем да ги проверяваме ", сподели Демерджиев.

Той не назова имена на партии, само че добави, че е имало пазаруване на гласове от една огромна партия, която от години дефинира обстановката в страната, за друга, по-малка, която обаче не влезнала в Народното събрание. Това не е казус, има най-малко две политически сили, които са го правили на тези и на предходните избори ", акцентира министърът.

Комплекс от условия е причина Славена Точева от ГЕРБ да стане трета на изборите с помощта на преференциите, сподели министърът. " Там има комбиниране на два фактора - волята на водача на партията и волята на локалната организация, която желае да фаворизира избран претендент в листата ", разясни той. Добави, че Министерство на вътрешните работи не може да довърши процеса, тъй като той се управлява от прокуратурата, която от време на време показвала друг стандарт и не образува произвеждане. Един случай от 10 и този е десетият, сподели Демерджиев.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg