Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски дойде в парламента днес,

...
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски дойде в парламента днес,
Коментари Харесай

МВР все още разследва защо ГДБОП нахлу в дома на невинно семейство. Но със сигурност GPS-ът е виновен |

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски пристигна в Народното събрание през днешния ден, с цел да осведоми депутатите за какво ГДБОП нахлу в дома на почтено семейство в София.

Изслушването за полицейската акция беше поискано от " Българска социалистическа партия за България ", които обаче останаха недоволни от предоставената информация.

GPS-ът е отговорен

Терзийски изясни, че профилираната полицейска интервенция на 5 октомври е била против проведена незаконна група, занимаваща се с владеене и разпространяване на наркотични субстанции, противозаконна банкова активност, рекет, изнудване и други силови дейности против длъжници, имотни и финансови измами, както и активност с трафик на хора.

Той уточни, че екип номер 9 е бил избран за адрес в кв. " Левски ", бл. 7 - за задържане на престъпно проявено лице.

" Сутринта на 5 октомври е извършен инструктаж на всички екипи и им е предоставена информация по отношение на адресите, лицата за задържане и нужната документи за процесуално-следствените дейности. Служителите от екип номер 9 са разбрали точния адрес сутринта, при извършения инструктаж, заради което са въвели данните в навигационната система на длъжностен автомобил. При идване на място са обезпечили периметъра. По данни на чиновниците от екипа са въведени правилните данни, след това обаче е открито, че вместо в блок 7, екипът е дошъл на адрес в блок 4 в квартал " Левгски-Г ", сподели министърът.

Той разгласи, че е разпоредена дисциплинарна инспекция за " определяне на всички условия и данни, довели до навлизане на горепосочения адрес ".

В акцията са взели участие сили от ГДБОП, Групово дело " Жандармерия " и СОБТ, и Специализирани полицейски цели - Столична дирекция на вътрешните работи. Извършени са авансово планувани процесуално-следствени дейности по отношение на 16 лица, 28 адреса и 10 моторни транспортни средства. Допълнително в изискванията на необходимост са извършени процесуално-следствени дейности по отношение на още 10 адреса и моторни транспортни средства, каза Терзийски.

При акцията са открити 18 600 лв., един газов револвер, наркотични субстанции, полицейски палки, полицейска лампа, бухалки, голям брой документи, свързани с недвижими парцели като нотариални актове, скици, компютри, електронни носители и мобилни апарати.

Задържани са общо 19 души, разпитани са 30 като очевидци, от които девет са разпитани пред арбитър. Повдигнати са обвинявания на пет лица, на които е взета мярка за неотклонение " задържане под стража ", добави вътрешният министър.

Левицата не приема отговора на Терзийски

След чуването, от " Българска социалистическа партия за България " желаеха министърът да бъде извикан повторно, с цел да каже кой е отговорен, а не да чете сводката на Министерство на вътрешните работи.

Очевидно е разрушена проведена незаконна група, въпросът беше да чуем тук, от тази естрада, това ли е към този момент новият жанр на работа на Министерство на вътрешните работи - да работят с развалени GPS-и, в случай, че има тъкмо и ясно написани процедури при задържане, разяснява Иван Иванов от левицата.

Председателстващият съвещанието заместник-председател на Народното събрание Емил Христов пък сподели, че все още министърът не би могъл да даде повече информация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР