Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков да даде детайлна информация

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков да даде детайлна информация
Коментари Харесай

Издирват над 213 хил. биткойна, иззети като веществено доказателство

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков да даде детайлна информация за биткойните, които са били конфискувани от Министерство на вътрешните работи като доказателства по време на интервенция " ПРАТКА/ВИРУС " през 2017 година, Това е изискал депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев.

" Преди пет години Центърът за противопоставяне на престъпността в Югоизточна Европа заяви, че България е конфискувала 213 576 биткойна, които по днешна цена са към седем милиарда $. Когато биткойните са конфискувани, цената им по пазарни цени е 500 милиона $. Обстоятелствата към тази интервенция остават неразбираеми и до през днешния ден, както и ориста на самата иззета криптовалута ", се прецизира в информацията.

Затова Мирчев желае от вътрешния министър отговор дали е формирано досъдебно произвеждане импортиран ли е обвинителен акт в съда, какъв брой биткойни и други криптовалути са конфискувани в границите на следствието, къде се съхраняват - на онлайн платформа/борса, на hot wallet (портфейл на даден компютър, обвързван с интернет), на cold wallet (портфейл на устройство, настрана от компютъра, което няма връзка с интернет) или на различен притежател.

" Разполагат ли проверяващите органи с нужните частни ключове и основни думи за възобновяване на тези частни ключове, с цел да могат да се разпореждат с конфискуваните биткойни и други криптовалути, осъществено ли е досега някакво предписание с тези доказателства и в случай че да - какво предписание, по кое време и по каква причина, налични ли са все още като доказателства по делото и разполагаем на прокуратурата ли са? ", пита Мирчев, който ще чака информация и от министъра на електронното ръководство Божидар Божанов, се отбелязва още в прессъобщението на Демократична България.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР