Министърът на външните работи Николай Милков потвърди, че застава зад

...
Министърът на външните работи Николай Милков потвърди, че застава зад
Коментари Харесай

Николай Милков: Българският посланик в Москва също не получава покани в Русия

Министърът на външните работи Николай Милков удостовери, че застава зад мнението, изпратено от секретаря на Министерство на външните работи към Народно заседание по отношение на наличието на посланиците на Русия и Беларус на първата сесия на 48-ото Народно заседание. Тази заран във външно министерство е постъпило предписание от администрацията на Народното събрание да не се изпращат предложения към дипломатическите представители на Русия и Беларус.

Служебният външен министър съобщи, че все още няма публична информация от Русия към България, обвързвана с гърмежа на Кримския мост, а единствено внушения от медиите, които не провокират нужда от реакция на българските управляващи. Милков добави, че е обезпокоен от приключването на информация от следствието.

" Внушенията се ползват в страни, в които могат да проработят. Неуместни са наслагващите се мнения за Кримския мост, тъй като, колкото и да са в една посока, рискуват да основат разнобой. Смутен съм от приключването на такава информация по толкоз сензитивен въпрос от една консервативна институция каквото е националното разследване. ", съобщи Милков.

Към момента всички европейски страни резервират дипломатическото си наличие в Киев. По време на обновените удари против украинската столица се е наложило нашите дипломати и фамилиите им да нощуват в посолството и да излизат
Всичко за Вашата сватба
на открито единствено по двойки.

" И все още те напущат рамките на посолството единствено, с цел да се приберат да нощуват. Така че обстановката не е естествена, само че наличието ни там е належащо, с цел да покажем взаимност ", разяснява той.

Относно въпроса за участието на Украйна в НАТО, Милков подсети, че България е изразила поддръжка за присъединението на Киев още през 2008 и я е препотвърдила тази година.

" Въпросът е под каква форма това ще се случи и това би трябвало да е под формата на консенсус. Всякакви спомагателни мнения рискуват да ерозират консенсуса. Придължаме се към консенсусния метод в границите на НАТО, тъй като консенсусът е най-силното оръжие и е гаранция за сигурността на страните в Алианса. ", разяснява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg