Министърът на външните работи Николай Милков потвърди, че застава зад

...
Министърът на външните работи Николай Милков потвърди, че застава зад
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Николай Милков: Българският посланик в Москва също не получава покани за официални събития в Русия

Министърът на външните работи Николай Милков удостовери, че застава зад мнението, изпратено от секретаря на Министерство на външните работи към Народно заседание по отношение на наличието на посланиците на Русия и Беларус на първата сесия на 48-ото Народно заседание. Тази заран във външно министерство е постъпило предписание от администрацията на Народното събрание да не се изпращат предложения към дипломатическите представители на Русия и Беларус.

Служебният външен министър съобщи, че все още няма публична информация от Русия към България, обвързвана с гърмежа на Кримския мост, а единствено внушения от медиите, които не провокират нужда от реакция на българските управляващи. Милков добави, че е обезпокоен от приключването на информация от следствието.

" Внушенията се ползват в страни, в които могат да проработят. Неуместни са наслагващите се мнения за Кримския мост, тъй като, колкото и да са в една посока, рискуват да основат разнобой. Смутен съм от приключването на такава информация по толкоз сензитивен въпрос от една консервативна институция каквото е националното разследване. ", съобщи Милков.

Към момента всички страни резервират наличието си в Киев. По време на обновените удари против украинската столица се е наложило нашите дипломати и фамилиите им да нощуват в посолството и да излизат на открито единствено по двойки.

" И все още те напущат рамките на посолството единствено, с цел да се приберат да нощуват. Така че обстановката не е естествена, само че наличието на всички страни там е належащо, с цел да се покаже взаимност ", разяснява той.

Гледайте онлайн тук или на




Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР