Министърът на външните работи Николай Милков покани днес в МВнР

...
Министърът на външните работи Николай Милков покани днес в МВнР
Коментари Харесай

Министър Милков: Нидерландската позиция не се базира на релевантни аргументи и е антиевропейска

Министърът на външните работи Николай Милков предложения през днешния ден в Министерство на външните работи посланика на Нидерландия у нас Н.Пр. Симон ван дер Бург. Тема на диалога бе позицията на Нидерландия по присъединението на България към Шенгенското пространство, оповестяват от Министерство на външните работи.

Министър Милков уточни, че България извършва всички критерии за участие в Шенген, което е доказано неведнъж от Европейската комисия и отчетите на спомагателните експертни задачи, извършени на наша територия. Поради това запасите на Нидерландия остават неубедителни, още повече че Хага отхвърли да изпрати свои представители в експертните задачи. Нидерландската позиция не се приема от сътрудниците от Европейски Съюз, не се базира на съответстващи причини и е антиевропейска.

Министър Милков акцентира, че на фона на настоящата среда за сигурност, задържането на България отвън Шенген не способства за общите старания за справяне с провокациите. Отправи предложение за намиране на компромисно решение, което да се базира на обстоятелствата и да е в полза на Европейския съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР