Министърът на външните работи Николай Милков покани днес в МВнР

...
Министърът на външните работи Николай Милков покани днес в МВнР
Коментари Харесай

Министър Николай Милков към посланика на Нидерландия: България изпълнява всички критерии за членство в Шенген

Министърът на външните работи Николай Милков предложения през днешния ден в Министерство на външните работи посланика на Нидерландия у нас Н.Пр. Симон ван дер Бург. Тема на диалога бе позицията на Нидерландия по присъединението на България към Шенгенското пространство.

Министър Милков уточни, че България извършва всички критерии за участие в Шенген, което е доказано неведнъж от Европейската комисия и отчетите на спомагателните експертни задачи, извършени на наша територия. Поради това запасите на Нидерландия остават неубедителни, още повече че Хага отхвърли да изпрати свои представители в експертните задачи. Нидерландската позиция не се приема от сътрудниците от Европейски Съюз, не се базира на съответстващи причини и е анти-европейска. Това оповестяват от вънншното ни министерство.

Министър Милков акцентира, че на фона на настоящата среда за сигурност, задържането на България отвън Шенген не способства за общите старания за справяне с провокациите. Отправи предложение за намиране на компромисно решение, което да се базира на обстоятелствата и да е в полза на Европейския съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР