Министърът на външните работи на Турция разкритикува в събота неприемливата ...

Министърът на външните работи на Турция разкритикува в събота неприемливата

Турция критикува Швеция и Финландия, че подкрепят ПКК

Министърът на външните работи на Турция разкритикува в събота " неприемливата и възмутителна " поддръжка, която бъдещите нови членове на НАТО Швеция и Финландия оказват на кюрдската войнствена формация ПКК , което може да усложни разширението на Алианса, заяви Ройтерс.

" Проблемът е, че тези две страни намерено поддържат и се ангажират с ПКК и ОЗН (кюрдските Отреди за отбрана на популацията в Сирия - бел. ред.). Това са терористични организации, които всеки ден нападат нашите войски ", съобщи Мевлют Чавушоглу при идването си в Берлин за среща с сътрудниците си от НАТО.

" Затова е недопустимо и възмутително, че нашите другари и съдружници поддържат тази терористична организация, " сподели той. " Това са въпроси, по които би трябвало да приказваме с нашите съдружници от НАТО, както и с тези страни ", имайки поради Швеция и Финландия, добави той.

Преди срещата на външните министри на НАТО в Берлин на въпрос какво мисли  за позицията на Турция, министърката на външните работи на Норвегия Аникен Хюитфелт съобщи: " Не знаем какво има поради Турция, само че от (норвежка) позиция ние сме 100 % зад Финландия и Швеция, в случай че те решат да кандидатстват за участие в НАТО. "

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg