Министърът на външните работи на Швейцария Игнацио Касис бе избран

...
Министърът на външните работи на Швейцария Игнацио Касис бе избран
Коментари Харесай

Игнацио Касис е следващият президент на Швейцария

Министърът на външните работи на Швейцария Игнацио Касис бе определен за идващ президент с избор на Народното събрание. Гласуването беше значително официално, откакто предходната година Касис беше избран за вицепрезидент на страната, предаде Euronews.

156 от общо 200 членове на Швейцарското федерално заседание избраха Касис да поеме президентския пост през 2022 година

Ролята на швейцарския държавен глава - да извършва представителни функционалности и да ръководи съвещанията на кабинета - се поема на ротационен принцип всяка година от някой от членове на изпълнителния Федерален съвет.

Касис ще стане първият президент от италианоговорящия регион Тичино в Швейцария през този век. Той ще поеме поста на 1 януари.

60-годишният Касис, който има здравно обучение и е практикувал като доктор по вътрешни заболявания, владее свободно трите съществени езика на Швейцария: френски, немски и италиански. Сред главните му задания ще бъдат борбата с продължаващата пандемия от коронавирус и възобновяване на влошените връзки с Европейски съюз.

През май швейцарското държавно управление се отдръпна от дългогодишните договаряния по повсеместен пакет от двустранни съглашения с Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР