Министърът на външните работи на Руската федерация заяви пред журналисти

...
Министърът на външните работи на Руската федерация заяви пред журналисти
Коментари Харесай

Лавров за изгонените дипломати: Това е шантажът на САЩ

Министърът на външните работи на Руската федерация съобщи пред публицисти в Ташкент, Узбекистан, че шантажът остава единственият език на Съединени американски щати на интернационалната сцена.

„ Експулсирането на дипломати на Руската федерация от редица страни е резултат от колосалния напън и шантаж, който към сегашния миг е главен инструмент на Вашингтон на интернационалната сцена.

Борисов отзова за съвещания посланика ни в Русия

Европейски Съюз отзовава за съвещания посланика си в Русия

Борисов: Очаквам ескалация на напрежението

Било то към случая „ Скрипал “, било то към палестинския проблем, когато непосредствено им беше казано –

няма да ви даваме пари, до момента в който не се съгласите с концепцията, която още не сме измислили “,

разяснява първият посланик на Москва.

„ Ние ще отговорим на това, не се съмнявайте “, безапелационен беше още Сергей Лавров.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп позволи най-голямото експулсиране на съветски дипломати от Съединени американски щати, само че това историческо решение може и да не значи завършек на връзките сред американския президент и съветския му сътрудник Владимир Путин.

Милиардерът републиканец подписа най-голямото експулсиране на руснаци – общо 60 „ шпиони “ – в историята на Съединени американски щати. Той позволи и затварянето на съветското консулство в Сиатъл, което беше сметнато за прекомерно близо до самолетните фабрики на „ Боинг “, съгласно почитан представител на американското държавно управление.

Скрипал и щерка му са в сериозно, само че устойчиво положение

Путин: Предателите ще умрат. Кремъл ли токсини Скрипал

Какво е „ Новичок “ – отровата против Скрипал и щерка му

На пръв взор с тези решения, звучащи като ответни ограничения след отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия,

Тръмп е направил завой на 180 градуса, откакто от встъпването си в служба се пробва да се сближи с Кремъл ,

макар обвиняванията за наговаряне сред Москва и членове на неговия избирателен щаб, за да се улесни избирането му за президент.

Сътрудници на президента на Съединени американски щати, осъзнаващи, че обществеността не харесва близостта на двамата водачи, подчертаха, че това е било решение на Тръмп и че той е взел участие във всички стадии от процеса на приемането му. Обитателят на Белия дом обаче не е споменавал въпроса във вчерашните си постове в обществената мрежа Туитър. Неговата говорителка Сара Сандърс посочи нуждата Русия да промени „ отношението си “, в случай че желае да усъвършенства връзките си с Ваш

ингтон.Както показват някои наблюдаващи,

сигналите, които Тръмп изпраща от 15 месеца, са доста разнообразни от тези на администрацията му .

Докато американски представители постоянно порицават Русия за нарушение на границите на съседите ѝ, визирайки Крим и Украйна и до момента в който министърът на защитата Джим Матис успокоява съдружниците на Вашингтон, обезпокоени от вероятно оттегляне от страна на Съединени американски щати, Тръмп възприема като цяло спогодителен звук към своя съветски сътрудник.

„ Да се разбираме добре с Русия (и с други) е нещо хубаво, не нещо неприятно “, наложи се да се оправдава милиардерът, подложен на рецензии по тази причина, че е поздравил Путин за преизбирането му на 18 март. „ Те могат да ни оказват помощ да решим проблеми със Северна Корея, Сирия, Украйна, групата Ислямска страна, Иран и даже идната конкуренция във въоръжаването “, добави той.

Според Вашингтон пост, американският президент е пренебрегнал предизвестията на съветниците си, в това число записка, на която е пишело категорично, с основни букви: „ НЕ ПОЗДРАВЯВАЙ! “

Общо 24 страни се включиха в невиждана акция

в отговор на натравянето в Англия на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал, за което Лондон упрекна Москва.

Генералният секретар на НАТО ще разгласи през днешния ден следобяд ограничения в отговор на отравянето, оповестиха от алианса. Отбелязва се, че ще бъдат обявени „ по-нататъшни решения “, свързани с потреблението на военен токсичен газ във Англия.

Преди две седмици НАТО изрази дълбока угриженост от потреблението за първи път на сходно вещество на територията на пакта от неговото учредяване. Съюзниците показаха мнение, че нападението е очевидно нарушаване на интернационалните правила и съглашения. Допълваше се, че НАТО възприема всяка приложимост на химическо оръжие за опасност за интернационалния мир и сигурност.

Сергей Скрипал и неговата щерка бяха отровени на 4 март в британския град Солсбъри.66-годишният Скрипал е пенсиониран полковник от съветското разузнаване. През 2006 година той беше наказан на 13 години затвор за шпионаж в интерес на Англия. Той получи леговище във Англия през 2010 година след замяна на шпиони сред Съединени американски щати и Русия. Скрипал беше приет за отговорен в Русия за това, че издал самоличността на съветски сътрудници под прикритие в Европа на английското външно разузнаване МИ-6. Според съветските управляващи той получил 100 хиляди $ за сведенията, които почнал да предава от 90-те години на предишния век.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР