Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в телефонен

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в телефонен
Коментари Харесай

Лавров загрижен за ситуацията в Донбас

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в телефонен диалог с шведския външен министър и ръководител на ОССЕ Анн Линде изрази угриженост от възходящото напрежение в Донбас.
Основно внимание по време на диалозите е било отделено на обстановката в Югоизточна Украйна. Руската страна изрази угриженост от ескалацията на спора, породена от прехвърлянето на персонален състав и оръжия от Киев до линията на прикосновение, както и от постоянния обстрел от украинските въоръжени сили на предградията на Донецк и Луганск, се споделя в прессъобщение на съветското външно министерство.
 Лавров с рецензия към глобите на Европейски Съюз против Иран Лавров с рецензия към глобите на Европейски Съюз против Иран
Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Москва чака иранското нуклеарно съглашение да бъде избавено и осъди глобите на Европейски Съюз сре...
, че шведското председателство на ОССЕ ще постави нужните старания, с цел да накара Киев да съблюдава своите задължения по урегулирането на спора, в това число решаването на филантропичните проблеми на популацията в Донецката и Луганската национални републики, на първо място посредством признание на икономическата обсада на тези територии.
Министърът удостовери, че Москва е заинтригувана от урегулирането на спора на първо място по кротичък път въз основата на комплекса от ограничения от Минск.
Руската страна акцентира, че в актуалната обстановка Специалната задача за наблюдаване на ОССЕ в Украйна би трябвало да ускори стъпките за независимо наблюдаване на обстановката от двете страни на линията на прикосновение в Донбас, най-вече гибелта на цивилни и унищожаването на цивилната инфраструктура, се споделя още в изказването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР