Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров остро разкритикува

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров остро разкритикува
Коментари Харесай

Лавров за доставката на боеприпаси с обеднен уран: Стъпка към сериозна ескалация в Украйна

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров остро разкритикува желанието на Англия да даде на Украйна муниции с обеднен уран, а министърът на защитата Сергей Шойгу заяви за успешно отбита украинска офанзива с дронове срещу Севастопол. 

Сергей Лавров дефинира решението на Лондон като стъпка към сериозно увеличаване на ескалацията в Украйна. Попитан по какъв начин ще отговори Русия, той заяви:

" Що се отнася до нашата реакция на такива доставки, ние, несъмнено, ще вземем това поради при нашите дейности. Ние имаме ангажимент към интернационалните правила за водене на война, имаме своя военна теория и както споделиха президентът (Владимир Путин) и министърът на защитата (Сергей Шойгу), ще бъдем принудени да отчетем, че английските ни сътрудници издигат тази ескалация на ново, доста съществено равнище ".

Лавров удостовери, че към този момент няма интернационална спогодба, която да не разрешава потреблението на снаряди с обеднен уран и добави.

" Показателно е, че при неналичието на спогодба Генералната асамблея на Организация на обединените нации редовно разглежда резолюции с призив да не се създават и употребяват муниции с обеднен уран. Англия, Съединените щати и Франция постоянно гласоподават срещу такива резолюции ", означи съветският първи посланик. 

Междувременно министърът на защитата Сергей Шойгу се отчете за сполучливо отразена украинска офанзива с дронове срещу пристанището в Севастопол. Той акцентира, че два от трите дрона са били свалени от жени военнослужещи.

Освен това Шойгу награди с ордени за геройство и подвиг двамата пилоти на изтребителите, които неутрализираха миналата седмица американски разузнавателен дрон над Черно море.

По обявата работи: Мария Йорданова БНР подкасти: Следващият ден На всяка цена Неразказани истории
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР