Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви, че

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви, че
Коментари Харесай

Москва и Пекин се заканиха да блокират опитите на САЩ за саботиране на иранската ядрена сделка

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров разгласи, че са постигнали единодушие с китайския си сътрудник Москва и Пекин да се опитат да блокират всеки опит на Съединени американски щати за саботиране на иранската нуклеарна договорка, оповестява съветската организация ТАСС, представена от " Ройтерс ".

" Ние сме срещу инспектиране на тези съглашения, ние считаме за доста непроизводителен опита за понижаване интернационалната работа до нула години, свършена на договаряния сред шестте огромни сили и Иран ", сподели Лавров след диалози с китайския си сътрудник Ван И в Пекин.

" Ще попречим на опитите за саботиране на тези съглашения, които са подплатени с резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", предизвести съветският външен министър.

Вчера иранският външен министър Мохамед Зариф предизвести, че в случай че Съединени американски щати изоставен нуклеарната договорка, Техеран може да се върне по пътя към основаване на атомна бомба.

До средата на май се чака Съединени американски щати да вземат решение дали ще излязат от съглашението или ще продължат да го извършват. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР