Министърът на външните работи на Иран Хосеин Амир Абдолахиан се

...
Министърът на външните работи на Иран Хосеин Амир Абдолахиан се
Коментари Харесай

Русия с Иран са пред подпис на дългосрочно военно сътрудничество

Министърът на външните работи на Иран Хосеин Амир Абдолахиан се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров в Москва на 29 март, с цел да прегледат стратегическите и дълготрайни съглашения за съдействие, които евентуално ще засилят двустранните връзки в региона на сигурността на Русия и Иран. Абдолахян съобщи, че съветските и иранските публични лица са в последния стадий от подписването на съглашение за съдействие.

Лавров разпространява иранския „ кротичък проект Хормоз “ за сигурност в Персийския залив и Оманския залив и съобщи, че Кремъл изисква неотложно връщане към Съвместния изчерпателен проект за деяние.

Абдолахиан и Лавров евентуално са разискали продължаването на съветските старания за закупуване на ирански оръжейни системи за потребление в Украйна и финализираното съглашение Русия да даде на Иран щурмови самолети Су-35.

Така стартира следващият разбор на „ Института за проучване на войната “ (ISW).

Украинският център за опозиция заяви на 29 март, че иранският въздушен превоз Pouya е възобновил постоянните полети сред Техеран и Москва на 13 март, евентуално с цел да подкрепи прехвърлянето на оръжия.

Също по този начин заяви, че ирански публични лица възнамеряват да доставят дронове Shahed-131 на личния състав на „ Вагнер “ и че е почнало образование за работа, макар че ISW не е видял удостоверение.

ISW по-рано допусна, че Русия разчита на Иран за военна и софтуерна поддръжка в Украйна и че някои ирански чиновници евентуално са в Украйна, непосредствено подкрепяйки съветските офанзиви против украинската инфраструктура.

Иран евентуално се пробва да втвърди двустранни връзки в региона на сигурността с Русия, в които двамата са по-равностойни сътрудници и евентуално ще усили прехвърлянията на оръжия към Русия в гонене на тази цел.

Финансистът на групата „ Вагнер “ Евгений Пригожин се възползва от неотдавнашната история за осъждането на татко от Тулска област за антивоенна рисунка на 12-годишната му щерка, с цел да усъвършенства личния си имидж. Пресслужбата на Пригожин разгласява писмо на 28 март, подписано от Пригожин, командира на „ Вагнер “ Дмитрий Уткин и обвързвания с групата шеф на ветеранската организация „ Лига “ Андрей Трошев. Писмото е адресирано до прокурора на Тулска област Александър Грицаенко. В него се показва, че подписалите го смятат, че две години затвор за Алексей Москалев незаслужено.

Москалев беше упрекнат в „ дискредитиране на въоръжените сили “, откакто 12-годишната му щерка Маша нарисува антивоенна рисунка с украинско знаме в час по изобразяване през април 2022 година Маша беше арестувана от страната и в този момент живее в подслон за малолетни, а Москалев избяга от домашния арест вечерта преди произнасянето на присъдата и бе наказан задочно на две години затвор.

Писмото на Пригожин предлага Тулска област да ревизира законността на присъдата на Грицаенко и предлага обвързваните с „ Вагнер “ юристи да вземат участие в делото на страната на Москалев, отбелязвайки, че е трагично, че и Маша, и децата на починалите бойци се оказват сираци.

Отговорът на Пригожин на присъдата на Москалев е изключително подигравателен, като се има поради, че в началото Пригожин беше един от най-големите и шумни поддръжници на закона за наказване на тези, които „ дискредитират “ съветските сили.

Демонстративният отговор на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров на офанзива против полицейски сектор в Чечня допуска, че той може да е угрижен за стабилността на своето властническо ръководство. Кадиров твърди, че чеченските управляващи са умъртвили двама неидентифицирани мъже, опитващи се да извършат нахлуване в Гудермес, Чечня, през нощта на 28 март, а съветски източници разпространиха фрагменти, показващи по какъв начин двамата мъже стрелят по локално полицейско ръководство.

Университетът на специфичните сили на Кадиров е в Гудермес, само че не е ясно дали офанзивата е обвързвана със оборудването. Кадиров разгласява фрагменти, на които той, 15-годишният му наследник и антураж от чеченски чиновници и чиновници на сигурността посещават мястото на офанзивата и оглеждат обезобразените тела на нападателите.

Кадиров евентуално е имал поради тази демонстративна инспекция на телата, с цел да усъвършенства имиджа си на мощен човек и да даде знак на чеченците, че всяка форма на вътрешна опозиция против неговото ръководство ще бъде отстранена. Фактът, че отговорът на Кадиров на нападението беше толкоз неотложен и недодялан, допуска, че той е угрижен за капацитета за вътрешна опозиция в Чечня, която да подкопае неговото властническо ръководство на самостоятелната република. Кадиров неотдавна се срещна с президента Владимир Путин, с цел да разпространява смисъла на Чечня в съветската политическа и военна сфера, и ISW оцени, че Путин може да се възползва от страховете на Кадиров да изпадне в недружелюбност пред Путин, с цел да окаже напън да усили ролята на Чечня бойци в бойни дейности в Украйна. Кадиров евентуално вижда всеки симптом на вътрешна неустойчивост в Чечня като опасност за продължаващото благоволение на Путин.

Руските управляващи арестуваха началника на морското ръководство на Руската национална армия (Росгвардия) полковник Сергей Волков по обвинявания в корупция. 235-ти гарнизонен боен съд в Москва арестува Волков на 29 март по обвинявания в корист с власт по отношение на продажбата на нискокачествени радарни системи на мощно повишени цени, а съгласно известията публично следствие е открило, че дейностите му възлизат на вреди от 395,5 милиона рубли (приблизително 5 милиона долара).

Руската Федерална работа за сигурност (ФСБ) и Росгвардия неотдавна започнаха наказателно дело против заместник-командващия на Централния окръг на Росгвардия генерал-майор Вадим Драгомирецки на 20 март по обвинявания в корупция.

Неотдавнашното наказателно произвеждане против двама командири на Росгвардия може да допуска, че съветските управляващи организират огромно следствие за корупция в Росгвардия. Наказателното произвеждане е удивително, тъй като командири на стандартните съветски сили не са били уволнявани, нито задържани, от началото на съветската инвазия в Украйна със същата скорост или при толкоз нашумели условия като случаите в Росгвардия. Малко евентуално е корупцията в Росгвардия да е по-силно изразена, в сравнение с в съветските въоръжени сили. Росгвардията по-специално включва детайли, виновни за вътрешната сигурност на съветския режим. Путин евентуално обръща доста огромно внимание на надеждността и лоялността на част от личния състав на Росгвардия, с изключение на опасенията, които може да има по отношение на корупцията в тази организация.

Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи на 27 март, че украинските сили може да възнамеряват контранастъпление през април или май според от метеорологичните условия. В изявление за естонското издание ERR Резников съобщи, че украинският общоприет щаб може да реши да употребява получените неотдавна танкове Leopard 2 при възможна пролетна контраофанзива.

Танковете Leopard 2 и Challenger 2 дойдоха в Украйна на 27 март, а американски публични лица оповестиха ускорение на разполагането на танкове Abrams и ракетни системи Patriot в Украйна на 21 март.

Пристигането на съоръжение в Украйна евентуално слага условия за украинско контранастъпление, макар че е евентуално закъснение сред идването на ново съоръжение и способността на Украйна да го употребява в контранастъпление.

Руската отбранителна индустриална база продължава напъните за разширение на индустриалните си благоприятни условия. Руското издание „ Комерсант “ заяви на 29 март, че Руската федерална пенитенциарна работа предлага да даде работна ръка на пандизчии на съветския защитителен индустриален конгломерат „ Ростех “ за производството и доставката на избрани артикули с ниска подготовка. Съобщава се, че „ Ростех “ е изпратила предлагането до управлението за разглеждане.

Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО) по-рано оцени, че съветската страна от ден на ден употребява затворнически труд, с цел да отговори на потребността от увеличени произвеждане по време на война.

Въпреки че е малко евентуално трудът на пандизчиите да се употребява за производството на високотехнологични отбранителни артикули, пандизчиите евентуално ще бъдат употребявани в производството на някои по-нискокачествени и по-основни продукти, като по този метод се освободи повече работен потенциал за повече механически артикули, които са извънредно нужни за войната изпитание.

„ Вагнер “ продължава да упорства за набиране на личен състав на локално равнище. Свързан с частната военна акция рекламен канал за набиране на личен състав Telegram съобщи на 28 март, че центровете за набиране на групата към този момент работят в множеството съветски райони и че „ Вагнер “ употребява мобилни центрове за набиране, с цел да доближи даже до най-малките селски градове и общности.

Руските медии оповестиха, че „ Вагнер “ също е пуснала реклами за набиране на личен състав по локални телевизионни канали в Ростовска, Тюменска и Новосибирска области и Краснодарски край през последните няколко седмици.

Руските райони не престават набирането на военнослужещи по контракт. Базираното в Сибир издание Tayga.info заяви, че военното ръководство на Искитим, Новосибирска област твърди, че над 50 души са пристигнали в мобилен пункт за регистрация на военнослужещи по контракт за един ден и че локалната власт в Томск без значение популяризира работа по контракт.

Руското издание ASTRA заяви по сходен метод на 28 март, че локалните управляващи в Московска област също са почнали да популяризират услуги по контракт.

По-рано беше обявено, че Кремъл е упълномощил на съветското Министерство на защитата (МО) да наеме 400 000 военнослужещи по контракт от 1 април и че съветското МО евентуално е делегирало тази задача на съветските федерални субекти, които в този момент наподобява се приготвят за датата 1 април с гореспоменатите рекламни акции.

Руските окупационни управляващи не престават да ползват ограничения за консолидиране на окупираните територии в съветската административна и правна система. Украинската военна администрация на Луганска област заяви на 29 март, че „ прокурорите на Луганската национална република (ЛНР) ще наемат руснаци да служат като прокурори вместо локални поданици, отбелязвайки, че руснаците са освободени от полагане на изпитите, които другояче са нужни за длъжността.

Руски източник разгласява формален декрет на ЛНР от 29 март за унищожаване на формалните държавни органи по отношение на по-нататъшната интеграция в съветската правна система.

Руските окупационни управляващи не престават да предизвикват засилената интеграция в съветската стопанска система. Окупационната администрация на Херсонска област означи на 29 март, че участниците в Свободната икономическа зона, основана в окупираната Херсонска област, ще бъдат освободени от заплащането на характерни районни налози.

Окупационните управляващи на Херсонска област също настояват, че СЕЗ ще докара до понижаване на ставките на застрахователните награди до 7,6%. Окупационната администрация на Херсонска област също разшири изказванието на Руската федерална данъчна работа на 29 март, че тези компании и предприятия, които завършат държавна регистрация, няма да бъдат са задължени да заплащат държавни такси, като акцентират, че правилото ще бъде годно единствено до 31 декември 2023 година

Руските окупационни управляващи не престават напъните си да изкоренят украинската просвета и история, като заменят украинските забележителности с съветски монументи. Окупационната администрация на Херсонска област разшири заповедта на окупационния ръководител на Херсонска област Андрей Алексеенко от 29 март за основаване на монументи в чест на Великата отечествена война (Втората международна война) в окупираната Херсонска област. Алексеенко подреди всички монументи да бъдат издигнати до 9 май и съобщи, че ръководителите на области и министерства, юношески и обществени придвижвания, всяко дружество и всяко учебно заведение ще вземат участие в построяването на паметниците.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР