Министърът на външните работи на Чешката република Томаш Петричек се

...
Министърът на външните работи на Чешката република Томаш Петричек се
Коментари Харесай

Министърът на външните работи на Чешката република на посещение у нас

Министърът на външните работи на Чешката република Томаш Петричек се разгласи за интеграцията на Западните Балкани. Той разяснява тематиката след среща с външния министър Екатерина Захариева.

 © БГНЕС
Според него би трябвало да създадат нужното да поддържат Западните Балкани за започване на договаряния за Европейския съюз. Според него Европа би трябвало да има роля в стабилизирането на района.

Двете страни са се съгласили за задълбочаване на икономическото съдействие и осъществяване на взаимни планове в IT бранша, за зелени вложения във високоефективни промишлености.
 © БГНЕС
На среща с министър-председателя Бойко Борисов е подчертано и върху сериозната работа на страната ни по защитата на външната граница на Европейския съюз.

Премиерът е уверил госта, че Чехия е значим сътрудник на България в Европейски Съюз и съдружник в НАТО.

По време на срещата си с президента Румен Радев Петричек е уверил в поддръжката на Чешката република за напъните на България за реализиране на пълноценна европейска интеграция - приемане на страната ни в Шенген, в Организация за икономическо съдействие и развиване, както и за отпадане на Механизма за съдействие и инспекция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР