Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че скоро ще започнат

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че скоро ще започнат
Коментари Харесай

Ангелкова: Днес-утре очакваме първите чартъри от Полша и Чехия

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че скоро ще стартират да идват още повече чужденци за отмора по българското Черноморие. Пред Канал 3 тя съобщи:

" Стартираха първите чартъри, това беше извънредно значимо, с цел да може малко по малко да се старира и по-активната работа по посрещането на задгранични туристи в страната. Първите бяха туристите от Нидерландия и Белгия, незабавно по-късно от Германия, чакаме безусловно тези дни - днес-утре, първите полети от Полша, от Чехия ".

Тя изрази страдание, че английските туристи обаче няма да дойдат, поради възбраната на държавното управление в Лондон.

" Обединеното кралство води в България над 480 000 задгранични туристи за цялата година. Те са водещи по повод и на зимния и на летния туризъм. Отмяната на чартърите от Англия е в действителност неприятна вест за нас . Надявам се тези решения, във връзка с страните, които подлежат на карантина да бъдат краткотрайни и да се преразглеждат във връзка с епидемиологичната конюнктура. Затова споделям, че сезонът ще бъде доста непредвидим - добави тя. - Освен английските туристи, другите, които са доста значими за нас, и за които юли месец по тяхно решение остава затворен, това са съветските туристи. Най-рано от август месец ние можем да чакаме съветски туристи, в случай че се възобновят полетите от страна на съветската федерация. Много е значимо за нас тези пазари да бъдат отворени, на този стадий те не са ", разяснява Ангелкова.

Според Ангелкова, нейното министерство е почнало да прави инспекции по плажовете по отношение на спазванията на изискванията за концесионните и наемните контракти. А валящите и в медиите и в обществените платформи недоволства на летовници за разнообразни " трикове ", за изплъзване на повече пари от плажуващите разяснява по този начин:

" Когато приказваме за разнообразни номера, които извънредно отрицателно въздействат на имиджа на българския туризъм, там нюансите и спецификите са много. Защото, когато е оповестена дадена цена в ценоразпис и тя не е детайл в контракта, тъй като там е записано единствено и само чадъри и шезлонги като част от плажните такъми... Оттам-нататък концесионерът или наемателят следва ясно да отбелязя цените, които предлага. Държа да подчертая, че министерството на туризма не взе участие в ценообразуването на нито един частен обект и не е работа на министерството да дефинира цените. Един съвет е, в случай че желаеме в действителност да си притеглим туристите, би трябвало да бъдем съответни на обстановката и времето. Това, което за мен е значимо, е в действителност безусловно всички представители на сектора, общините и ние, да предложим добър и първокласен артикул на рационална цена. Трябва всички, които работят в тази сфера да си дадат ясна сметка дали желаят да имат клиенти за един ден или за едно сядане, или желаят тези клиенти да се върнат, да кажат на свои другари... И по тази причина е извънредно значимо оптимално всеки един да предлага първокласен артикул на рационална цена ".

Според Ангелкова Гърция не е уведомявала нейното министерство за решението си да остави отворен единствено Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон ", само че това си е нейно право.

" Всяко решение на дадена страна, обвързвано с пътуванията, изключително в сегашната обстановка, е лично решение на самата страна, в тази ситуация Гърция. Министерство на туризма не е било известено авансово за това тяхно решение (на гръцката страна да затвори ГКПП). Новините се оповестяват при приключен факт. Така че, това са решения, които всяко държавно управление взема решение на база критерии, които си има. Ние не сме осведомени с аргументите за тези решения. - изясни Ангелкова. - Отделно от това, всяка една година тематиката " България - Гърция " започва при започване на летния сезон. Много е значимо и строго самостоятелно кой къде ще желае да почива. И в действителност не знам за какво, когато всякога някой взема решение къде желае да почива в Гърция, то би трябвало да е през през призмата на това, че у нас не е добре, не се предлага добър артикул, неприятно е и така нататък Това е строго самостоятелно решение, което всеки взима за своята отмора ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР