Министърът на туризма Николина Ангелкова се включи днес в дискусия

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова се включи днес в дискусия
Коментари Харесай

Ангелкова: Ще превърнем Черноморието в целогодишна дестинация

Министърът на туризма Николина Ангелкова се включи през днешния ден в полемика с туристическия отрасъл във Варна по плана за 7 балнео- и СПА дестинации на България, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" За да можем да разтеглим и превърнем България в целогодишна туристическа дестинация и да притеглим посетители в крилата на сезона през април, май, октомври и ноември, ние заложихме на три концепции. Едната е създаване на културно-исторически дестинации преди две години, които към този момент действат тук по Черноморието за морските замъци на България. Другите два плана, по които работим са Черноморската СПА дестинация и вино и гурме, където имаме две дестинации за Северното и Южното Черноморие.

България е извънредно богата на минерални извори, знаете че сме на второ място след Исландия и по тази причина желаеме посредством тези дестинации да подпомогнем напъните на общините и напъните на туроператорите. За да може това, което е основано като артикул, да бъде рекламирано още по-фокусирано и да притегля вниманието. Наистина нашето Черноморие има голям капацитет въз основата, която употребява най-вече в дейния летен сезон.

По отношение на здравния туризъм и синхронизирането на здравната ни каса с тези в чужбина, обмисляме възможността да се употребяват другите пенсионни фондове в обособените държави-членки на Европейски Съюз. Ние работим с Министерство на здравеопазването по директивата за трансгранично лекуване на пациенти. Надявам се, откакто сложихме фокус и върху здравния туризъм предходната година, да успеем да канализираме общите старания в тази посока и скоро да дадат резултат ", сподели Ангелкова преди срещата.

По време на форума тя добави: " Това, което ще създадем ние като Министерство на туризма е при създаване на дестинациите да се заемем с тяхното интензивно рекламиране, с цел да създадем България разпознаваема дестинация за балнео и СПА туризъм.  Работим по един план, който изследва настройката по нашите туристически пазари. Ще дам образец с пазар Германия, който е преди всичко в последните две години за нашия локален туризъм. Първата мисъл на немците е плаж и слънце в България, а след това е балнео и СПА. Това демонстрира, че това е голям капацитет. Туристите, които посещават страната ни разпознават от ден на ден България като място, предлагащо първокласен артикул на рационална цена. Ние успяхме в последните години да надскочим имиджа на евтина дестинация. За май месец 2018 година имаме над 560 000 задгранични туристи и растеж от 15% по отношение на предходната година. Това ми дава убеденост, че посредством балнео и СПА дестинациите ще успеем да реализираме нарастване в крилата на сезона. Към това ще прибавим и опциите за здравен туризъм ", сподели министърът. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР