Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с генералния директор на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с генералния директор на
Коментари Харесай

Министър Ангелкова се срещна със Светлана Ануфриенко, генерален директор на Асоциацията на регионите на Русия

Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва с генералния шеф на Асоциацията на районите на Русия Светлана Ануфриенко. Срещата беше в границите на работното посещаване на българския министър в Русия по време на интернационалната туристическа борса Интурмаркет 2019.

Посещенията на жители от Руската федерация през предходната година са близо 512 хиляди, което подрежда страната на 6-то място измежду водещите пазари за входящ туризъм у нас, сподели министър Ангелкова.

Тя уточни, че Министерството на туризма работи интензивно за разпространение на дестинация България, като място предлагащо отлични условия за визити в 4 сезона.

През април предвиждаме да бъде проведен Българо-руски районен туристически конгрес, осведоми министърът. Събитието ще се организира във Велико Търново, което е още един мотив представителите на съветския бизнес да се допрян до културно-историческото благосъстояние на страната ни.

Тема на диалога беше и опцията за сключване на Меморандум за съдействие в региона на туризма сред Министерството на туризма и Асоциацията на районите на Русия.

Министър Ангелкова благодари на госпожа Ануфриенко за присъединяване на Българо-руския бизнес конгрес в региона на туризма, който бе открит в София от министър-председателите на Република България Бойко Борисов и на Руската федерация Дмитрий Медведев. Министърът изрази вяра съдействието да продължи и отсега нататък, което подкрепя развиването на туризма у нас и в Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР